Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: „Победили смо вечерас у свим општанима”

0

У свим општинама у којима су данас одржани избори убедљиво је победила Српска напредна странка, саопштио је вечерас на конференцији за новинаре председник напредњака Александар Вучић.

Вучић је рекао да је СНС у Кули добила 59,68 одсто гласова, а друга је била Социјалистичка партија Србије.

У Дољевцу је изашло 75 одсто грађана, а СНС је добила 83,4 одсто гласова, навео је Вучић. Према његовим речима, напредњаци су у Кладову добили 59 одсто гласова, а у Лучанима више од 66 одсто.

Данашњи изборни дан су обележиле тензије и притисци на посматраче ЦРТА.

Вучић је изјавио је вечерас да ће министар унутрашњих послова Небојиша Стефановић сутра говорити о инцидентима у Лучанима, а поводом писања таблоида да је понудио оставку казао је да „то није било баш у таквој форми“.

Вучић је на конференцији у седишту Српске напредне странке у Београду казао да га је Стефановић позвао телефоном и да га је обавестио да су представници Савеза за Србију предводјени Бошком Обрадовићем упали у полицијску станицу у Гучи.

„Он ми је казао да полиција мора да интервенише, да нико нема право да понижава полицију, а ја сам му казао да их пусте да прете, да вичу, све док не почине неко насиље, нека раде шта хоће“, навео је Вучић.

Додао је да је Стефановићу то било „прилично тешко“.

Вучић је истакао и да је било много пријава полицији у Лучанима, али да ни у једној од „насилничких акција није било СНС-а“.

Листови Ало и Информер, објавили су вечерас да је Стефановић понудио оставку премијерки Србије Ани Брнабић и Вучићу, пошто му је речено да не хапси „присталице Драгана Ђиласа и Бошка Обрадовића“.

Имамо важнијих питања од ванредних избора

Вучић је изјавио вечерас у Београду да постоје важнија питања од расписивања ванредних парламентарних избора и да је своје страначке колеге „молио да прође још неки месец“ пре но што би се разматрала таква одлука.

„Имамо важнијих питања у овом тенутку, иако мислим да је људима све јасно, мислим да је Србија важнија од свих политичких странка, предстоји нам борба за Косово“, казао је Вучић на конференцији за штампу у седишту Српске напредне странке.

Он је навео да његове страначке колеге, међу којима је издвојио министре полиције и здравља, Небојишу Стефановића и Златибора Лончара, залажу да се распишу ванредни парламентарни избори.

„Сви мисле тако, али ја сам их молио да послушају шефа, да пусте још неки месец, јер и они Србију воле више од наше странке“, рекао је Вучић и навео да је СНС данас остварила „апсолутну победу“ у општинама Лучани, Кладово, Кула и Дољевац у којима су одржани локални избори.

Вучић је казао да локални избори нису у потпуности мерило рејтинга, јер, како је навео, Српска радикалана странка и Социјалистичка партија Србије немају већих успеха на локалном нивоу, већ боље резултате остварују на општим изборима.

СНС: Највише гласова на изборима у Лучанима освојила СНС

Према прелиминарним подацима Изборног штаба Српске напредне странке (СНС) у Лучанима, са обрадјених 41 од укупно 43 бирачка места, највише гласова на данашњим избораима у тој општини освојила је листа „Александар Вучић- Зато што волим Лучане и Драгачево“ – 65,25 одсто гласова.

На другом месту је листа “ Савез за Србију- Савез за Драгачево – Милан Радичевић“ са 9,67 одсто гласова, а на трећем листа „Група градјана Један тим- Ивица Вукићевић“ са 7,24 одсто гласова.

На четвртом месту је листа „Социјалистичка паритја Србије – Боља Србија“ са 6,37 одсто гласова, док су остале листе биле испод цензуса.

У Општинској изборној комисији (ОИК) у Лучанима још немају прелиминарне резултате.

На изборима у Лучанима учествовало је осам изборних листа.

По прелиминарним резултатима Изборног штаба СНС, испод цензуса су листе „Милан Кркобабић – Партија уједињних пензионера Србије“, Покрета обнове краљевине Србије, „Др Војислав шешељ- Српска радикална странка“ и листа „Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“.

Скупштина Општине Лучани после ових избора имаће 35 одборника, што је за 10 мање у односу на претходни сазив.

У бирачки списак Лучана уписано је 16.473 бирача који су гласали на 43 бирачка места.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!