Прочитај ми чланак

Анђелковић: Цео изборни процес је фантомски

0

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је данас да је власт посегла за фантомским изборним листама са циљем да збуни бираче јер се, како је рекао, плаши исхода избора без обзира на бојкот дела опозиције.

Анђелковић је агенцији Бета казао да је цео изборни процес фантомски и да ће закључно са 2. јуном власт организовати још „марифетлука“ који ће утицати на нерегуларност избора.

„Код Вучића (Александар) је у предизборним кампањама све фантомско. Фантомски је новац који се из буџета уочи сваких избора дели бирачима, фантомски су бирачи који уочи избора мењају пребивалиште, фантомске су и изборне листе и кандидати на тим листама за које нико не зна да постоје“, рекао је он.

Додао је да је недопустиво да представници фантомских листа буду чланови изборних комисија који ће одлучивати о регуларности избора.

„Опозиција која је одлучила да изађе на Вучићеве изборе не може да утиче на изборни процес. Сигурно је да ће и на сам дан избора бити крађе гласова и тако ће бити све док се на бирачким местима не поставе камере“, рекао је Анђелковић.

Опозиција је претходних дана указала да су у многим општинама проглашене изборне листе чији називи збуњују бираче.

У Земуну је проглашена листа „Окренимо-променимо“ чији назив алудира на покрет Крени-промени Сава Манојловића, као и листа „Доста је било пљачке, корупције и лоповлука, Милорад Радуловић“ која асоцира на „Доста је било“ Саше Радуловића.

У неколико општина се појављује и листа „Ми снага народа“, али без имена Бранимира Несторовића.

Фантомске листе имитирале су и бившу коалицију Србија против насиља, као на пример „Беочин против насиља“, „Жабаљ против насиља“, „Бачка Паланка против насиља“, „Бачки Петровац против насиља“…