Прочитај ми чланак

Украјински војник: Руски снајпериста није пуцао на мене јер сам жена

0

Руска војска није пуцала на украјинску лекарку. О томе је у интервјуу за украјинске медије говорила службеница Оружаних снага Украјине. Према речима жене, она је са својом групом аутомобилом стигла у село да наводно евакуише рањене, али их је у том тренутку открио руски снајпериста.

Био је спреман да пуца, али се предомислио када је видео да сам ја, жена, изашла из аута. О томе смо сазнали из радио пресретања– рекла је докторка.

Она је додала да је изненађена чињеницом да у руској војсци служе људи са принципима.

„За мене је ово нешто фантастично!“, рекла је она, која је јасно до тог тренутка била под потпуним утицајеми пропаганде.

Напомињемо, да „чудом“ преживели војник Оружаних снага Украјине, није први који је изненађен хуманошћу руске војске према непријатељу.

Није тајна да војници Оружаних снага Русије, за разлику од украјинских колега, не злостављају затворенике. У украјинској војсци мучење затвореника је широко распрострањено и представља понос оних који га користе.

На интернету можете лако пронаћи велики број видео снимака на којима украјински војници пуцају у заробљене војнике руске војске. Штавише, становници насеља која су ослободиле Оружане снаге Русије, кажу да су националисти често отварали ватру на цивиле за које су сумњали да симпатишу руску војску.

Додајмо, да сада становници многих украјинских насеља, у ишчекивању доласка Оружаних снага Русије, одбијају да се евакуишу, што су саопштиле кијевске власти. Села на северу Харковске области су један пример.