Прочитај ми чланак

Уживо из Словачке – Рене Полух: Словачки премијер бори се за живот, тек ћемо …

0

Директно из Словачке, у ноћи између среди и четвртка (15-ог и 16-ог маја) за Србин.инфо изјаву је дао Рене Полух (из странке Домов, која је подржала владајућу партију Смер — социјалдемократија на последњим изборима) у вези тренутног здравственог стања премијера Словачке, Роберта Фица, на којег је пуцао припадник Словачке прогресивне (напредне) странке, Јурај Цинтула.

– За сада лекари, који су извршили операцију над Робертом Фицом, нису објавили информациу да је Фицо ван животне опасности, те зато до јутарњих часова нећемо бити у могућности да знамо да ли је преживео атентат, који је над њим извршио либерал, Јуриј Цинтула, због незадовољства нове владине политике у вези ради националног телевизијског-радијског сервиса Словачке, ексклузивно за Србин.инфо је рекао Полух.

Затим је додао:

– Претходна проевропска, русофобска и либерална влада је у национални телевизијски сервис запослила многе своје кадрове, који су били финансирани и од стране Сороше, и који су извештали на начин због којег је велики део Словака био незадовољан, јер уместо да су обавештавали јавност о правим проблемима словачког друштва они су спроводили своју глобалистичку агенду. Влада Роберта Фицоа је хтела томе да стане на пут, те да промени уређивачку политику нациналне телевизије Словачке у корист потребама већинског словачког народа. 

Ексклузивно из Словачке: Ово је претходило атентату, Фицо требало да дође у Србију

Атентату на Роберта Фица претходила је припрема у западним медијима који су данима водили хајку против премијера Словачке.

Ово за Србин инфо ексклузивно из Словачке поручује Рене Полух, тамошњи политички активиста и открива какве су прогнозе за опоравак премијера.

Наш саговорник истиче да је Фицо ускоро требало да допутује у Београд, али и да је атентатор члан словачке напредне (либералне странке).

Иначе, Фицо је недавно одбио глобални СЗО пакт о пандемијама, отворено критикује Украјину и европски приступ Русији, и изричито је против независног Косова и резолуције УН о тзв. геноциду у Сребреници.

Више о овоме погледајте и послушајте у нашем видео прилогу.

Србин инфо