Прочитај ми чланак

Шок из АстраЗенеке: Нису знали да праве вакцине?! Медији: Убијали су и богатили се

0

Главна финансијска директорка АстраЗенеке Арадана Шарин признала је током једног интервјуа, да су вакцине против ковида-19 смртоносне.

Она је то обелоданила након четири године и тек пошто је њена компанија објавила да повлачи све своје вакцине против коронавируса, које су добијали људи широм света (и у Србији), а оно што звучи шокантно је њен бесрамни коментар да „није ни био посао АстраЗенеке да се бави ковид вакцинама“!?

Конкретно, говорећи о вакцинама против коронавируса, финансијска директорка АстраЗенеке је навела да није био посао те компаније да се бави тим вакцинама већ да их је на то „натерала пандемија и здравствена криза глобалних размера“.

„Ми смо снабдевали вакцинама током пандемије ковида највише зато што је, знате, била криза јавног здравља. Није био наш посао да правимо вакцине против ковида“, рекла је она.

Али, како преноси грчки портал pronews.gr, огроман новац су ипак узели, док одштете преминулима од последица примања њихове вакцине против ковида још нису исплаћене, иако су против компаније почеле да се воде тужбе вредне милијарде и милијарде долара од стране родбине страдалих и оних који су на крају преживели одмах након првих доза.

Грчки портал пише да је само у Грчкој убризгано укупно 2,5 милиона доза вакцине народу, по наређењу Мицотакисове владе.

АстраЗенека објавила је недавно да планира да повећа свој укупан приход на 80 милијарди долара до 2030. године, што је повећање од 75 одсто у односу на 45,8 милијарди долара 2023. године, рекао је Шарин.

Пословање АстраЗенеке се традиционално фокусира на области као што су онкологија и кардиоваскуларно здравље, и то ће остати у фокусу компаније и даље, рекла је Шарин. Лекови за дијабетес и метаболичке болести такође ће играти улогу у расту АстраЗенека-е, наводи се у саопштењу.

АстраЗенека је постала истакнута током пандемије ковид-19 када је развила међу првима вакцину против короне у сарадњи са Универзитетом у Оксфорду. Вучић је (уз друге вакцине) о трошку грађана Србије набавио и одређени контигент АстраЗенека вакцина, тако да су је добили и многи грађани Србије.