СРБИ ПРЕЖИВЕЛИ ТОРТУРУ НЕМAЧКЕ ПОЛИЦИЈЕ: Српска свињо, ако се вратиш овде, убићу те!

15

Специјалци су нас избацили из кола и бесомучно шутирали. Крваве су нас одвели у станицу и тек онда нам рекли да су имали погрешну дојаву да смо планирали пљачку, каже Зоран Новаковић.

NEWS FRONT – РАТНИ ИЗВЕШТАЈ ЗА 17.01.’16: Стигли Пољаци, Грузини и Арапи као помоћ украјинској војсци

3

Вести од локалног становништва и народне милиције специјално за ЊУЗ ФРОНТ – информације се ажурирају а време је московско два сата испред средњеевропског)

ЛЕДЕНA НЕДЕЉA ПРЕД НAМA: У појединим деловима Србије чак до – 20, снег и до 1 метар висине!

5

Јаки јутарњи мразеви очекују се у уторак и среду, док ће у појединим деловима земље температура достићи -20 степени.

ДСС: Држава је у опасности, Николић да сазове хитну седницу Савета за националну безбедност

8

ДСС је позвала председника Томислава Николића да сазове хитну седницу Савета за националну безбедност због последица које ће Србија осетити због најављене одлуке Aустрије да стави ван снаге Шенгенска правила.

ТОМИСЛАВ НИКОЛИЋ: „Вучић може да очекује одличан резултат“

9

Председник Србије Томислав Николић изјавио је вечерас да очекује фер и демократско надметање на ванредним парламентарним изборима.

СТРАТФОР: ЕУ је пропала и нема јој замене, Вашингтон отписао Брисел

8

Мисија Европске уније је пропала и мало је вероватно да јој постоји било каква замена, изјавио је оснивач и власник истраживачког центра Стратфор Џорџ Фридман.

МИРЈАНА БОБИЋ МОЈСИЛОВИЋ: Новим законом се кажњава и вређења страних политичара?

3

Нејасно је да ли нови закон предвиђа и конкретни тарифарник увреда: вређање ниже рангираног политичара не може бити исто као вређање неког ко је баш на великој функцији.

НЕМАЧКА И КОСОВО: Приштина не жели своје Албанце

9

Неко се може зачудити када сазна да мигранти са Косова представљају једну од најмнобројнијих група избеглица које пристижу у Немачку. Не у Француску или Холандију, него баш у Немачку.

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ НА СРПСКОЈ ТЕЛЕВИЗИЈИ У ПОДГОРИЦИ: Истина или лаж – Црна Гора и НАТО (ВИДЕО)

2

У сваком случају јасно је да је потенцијални улазак Црне Горе у НАТО један дужи процес, који се свакако неће решавати са постојећом (одлазећом) владом, и како то безмало сви у опозицији истичу, постоји потреба за демократски спроведеним референдумом по том питању и у слободној атмосфери.

Када ће грађани Србије на биралишта?

4

Дилема да ли ће грађани Србије ове године гласати и на парламетарним изборима је разрешена. Ипак, још није одређен датум када ће на биралишта.

„Србија мала, али је не заобилази светска олуја“

1

„Вештачки их одржава Америка зато што има велику производњу нафте из уљних шкриљаца“, објашњава Николић.

Стогодишњица Мојковачке битке

5

Мојковачка битка била је наставак Косовске битке. Ту су погинули последњи косовски јунаци и она је, као и Косовска, више у надлежности поезије, него историје, каже Матија Бећковић

Како спречити да СНС са 17% освоји апсолутну власт? (ВИДЕО)

15

Главни проблем у Србији је фактор страха о коме смо раније писали, односно страх грађана да се изјасне и да гласају против Српске напредне странке.

Руска војска 2016. године добија нови против-авионски ракетни систем „Сосна“

0

Руска војска ће у другој половини 2016. године добити нове ПВО ракетне системе „Сосна“, који ће омогућити ефикаснију одбрану од ваздушних напада.

ОТВАРА СЕ НОВИ ФРОНТ: Гомила се руска војска у Таџикистану!

5

Русија је подигла бојеву готовост у својој војној бази у Таџикистану, а задатак тамошњих јединица је да спрече улазак радикалних исламиста из суседног Авганистана. О томе се крајем децембра разговарало на састанку Савета организације држава колективне безбедности (ОДКБ) који је одржан у Москви. Чланице те војне организације су неке од бивших совјетских република, а сада самосталне државе.

Угљанин: Аутономија Санџака је лек за тренутно стање

9

Председник Странке демократске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин оценио је данас да је аутономија лек за тренутно стање у Санџаку

Папа Фрања: Имигранти Западу доносе драгоцену културу

18

Поглавар Римокатоличке цркве папа Фрања рекао је, обраћајући се имигрантима на Тргу Светог Петра, да они Западу доносе драгоцену културу.

Дневник: У Војводини формирана нова масонска ложа

19

Обредом уношења светла у присуству два велика мајстора две масонске ложе у Србији, у Новом Саду је оформљена нова масонска ложа Витешки краљ Александар ујединитељ.

Украјина на нивоу из прошлог века

1

Продаја нових аутомобила у Украјини је преполовљена прошле године, склизнувши на нивое који су последњи пут виђени крајем 90-их година прошлог века.

СРПСКИ НОВИНАР ИЗ ЈОРДАНА: Запад подржава исламизам да би ослабио суверене државе

0

Стефан Бранисављевић је српски новинар који већ читавих 20 година живи у Аману, главном граду Јордана, радећи за врло угледне медије. За редакцију СРБИН.ИНФО одговорио је на питања везана за најновија дешавања на Блиском истоку. Извршење смртне казне над шиитским имамом, Нимром ал Нимром, је изазвало прекид односа између Ирана и Саудијске арабије, Бахреина, Катара… […]