Прочитај ми чланак

ДАГЕСТАН: Терористи заклали православног свештеника, напали цркве и синагоге!

0

Данас је извршена серија ужасних терористичких напада на цркве и синагоге у неколико градова у Дагестану, старији православни свештеник је мучки убијен тако што су му пререзали врат и одрубили главу!

Група нападача је прво пуцала на православну цркву и синагогу у Дербенту, а у месту Махачкали у православну цркву и станицу полиције. Телеграм канал MASH наводи да је у нападима убијено најмање пет полицајаца, а више од девет рањено. Број укупних жртава у нападима расте из минута у минут и тренутно дагестански медији извештавају о најмање 23 убијене особе.

У Дербенту је отац Николај (66) заклан мачетом и одрубљена му је глава, док је радник обезбеђења цркве убијен пиштољем, наводе медији. Након тог злочина су се остали православни свештеници закључали у цркву.

Шеф Дагестана Сергеј Меликов позвао је грађане да остану мирни и обећао да ће се ускоро обратити са детаљним информацијама, проглашена је и ванредна ситуација у републици.

– Паника и страх су оно на шта су ови нељуди рачунали. Апелујем на све да остану мирни – написао је Меликов на Телеграм каналу.

Према извештајима са лица места, напад су извршили „брадати људи“, а најмање шесторо је убијено у нападима на цркве и синагоге и најмање двоје у нападима на полицијску станицу мада поједини извори наводе и 5 мртвих полицајаца.

Поједине православне цркве и синагоге су спаљене до темеља! У току су улични обрачуни полиције и војске са наоружаним терористима и неколико њих је ликвидирано и лежи на сред улице (видео доле).

Неколико сати пре ових терористичких напада у Дагестану, извршен је ужасан ракетни напад на Севастопољ на Криму у коме је на препуној плажи убијено најмање петоро људи (двоје деце) и најмање 100 рањено. Русија је за овај напад окривила Америку уз Украјину. Више о томе у линку испод.