Прочитај ми чланак

ЗВАНИЧНО: Пижон и Филиповић у борби за Звездину клупу

0
Фото: Вечерње новости

Фото: Вечерње новости

Црвена звезда од среде и званично има два кандидата за тренера. Први је Зоран Филиповић кога је предложио потпредседник Ивица Тончев, а други је Владимир Петровић Пижон кога су предложили ветарани клуба као најбоље решење.

Реч је о два велика имена црвено-белих који су као играчи много задужили клуб, а обојица су већ раније водили Звезду и са клупе. Челни људи клуба, председник Светозар Мијаиловић и директор Звездан Терзић су данас у току дана обавили разговоре са обојицом, да саслушају њихове визије и ставове.

И Петровић и Филиповић важе за тренере који добро раде са млађим селекцијама а то је оно што је Звезди у овом тренутку најпотребније с обзиром на чињеницу да је у екипи много Звездиних клинаца. Ипак у овом тренутку популарни Пижон је ближе клупи.

„Прво, никако не би требало за тренера изабрати особу која не потиче са ових простора, односно која није производ српског фудбала.

Друго, конкретно сматрамо да би најцелисходније било да тренер буде из средине ФК црвена звезда, при чему посебно мислимо да би то могао да буде Владимир Петровић Пижон, о чијем имену и активностима не треба причати који је данас координатор фудбалске активности у клубу“, стоји између осталог у предлогу ветерана клуба.

Поред њих двојице у игри је још један кандидат, чије име се већ помињало али незванично. Реч је о Миловану Рајевцу али је он за сада још далеко, док је Милорад Косановић наишао на жестоко противљење навијача.

Извор: sport.blic.rs