Прочитај ми чланак

(ВИДЕО) Проглашена ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА у Новом Пазару

0

Штаб Новог Пазара за ванредне ситуације прогласио је ванредну ситуацију на територији града, а због штете настале услед велике количине падавина праћених јаким градом, величине ораха.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац казао је након седнице штаба да су повећани водостаји Рашке, Јошанице и Трнавице, те да су се на појединим местима те реке излиле из корита.

Казао је да су прекинути и поједини сеоски путеви и да је ангажована сва расположива механизација јавних предузећа и привредних субјеката од посебног значаја.

„Машине су на терену и надамо се да ће се штета што пре санирати“, рекао је он.

Навео је и да ће током ноћи екипе Штаба за ванредне ситуације дежурати и пратити водостај река.

Руководилац одељења за ванредне ситуације Исмаил Дупљак казао је да током невремена није било угрожавања живота људи, али да су ватрогасци-спасиоци интервенисали двадесетак пута.

„Сви они којима је потребна помоћ могу позвати 1985 и наше екипе ће изаћи на терен“, рекао је он.

Упозорио је грађане да се придржавају прописаних мера за овакве ситуације.

„Посебно апелујемо да се деца не крећу обалама река и другим местима на којима им безбедност може бити угрожена“, додао је Дупљак.

Због немогућности кишне канализационе мреже да прихвати сву воду, главне градске улице биле су поплављене, а вода се улила и у бројне куће и локале.

Река Рашка се излила у Јерки и Постењу, поплавивши велике површине њива и вртова, док је Трнавица поплавила насеље Ћеримиџиница.