Прочитај ми чланак

Понижење, Вучић ушећерио – Албанија и Србија домаћини ЕП у фудбалу!?

0

Фудбалски савез Албаније објавио је да се кандидовао за домаћинство завршног турнира Европског првенства за младе фудбалере (У21) 2027. године.

Из ФС Албаније такође су објавили да ће се обратити Фудбалском савезу Србије са жељом да две федерације заједнички организују турнир јер Албанија нема довољно стадиона који задовољавају највише европске стандарде.

Албанија последњих година бележи велики организациони и резултатски успон у фудбалу, посебно је то случај од када Савезом руководи Арманд Дука, уједно и један од потпредседника УЕФА.

Сениори су се још једном пласирали на Европско првенство, Тирана је била домаћин претходног финала Лиге Конференције, у овој земљи ће 2025. бити одигран и завршни турнир Европског првенства за узраст до 15 година, а Албанци желе још један велики турнир.

Ова земља је иначе један од главних кандидата за домаћина финалних утакмица Европског првенства за У-21 репрезентација 2027. године.

ФС Албаније је саопштио да је већ упутио захтев УЕФА да та земља буде један од земаља домаћина финала овог такмичења.

За тако нешто биће им потребна помоћ из комшилука – конктретно од Србије.

ФС Албаније види нашу земљу као идеалног партнера да се реализује овај велики план и потенцијално историјски за обе земље.

„Будући да нису испуњени услови у погледу броја стадиона потребних да наша земља буде домаћин свих финалних утакмица У-21 Европског првенства, Савез (АФЛ) ће тежити сарадњи са ФС Србије на заједничком домаћинству финалне фазе ЕУРО 2027. за узраст до 21 године“, наводи се у саопштењу ФС Албаније.

„Ово је без сумње веома амбициозан пројекат, који би Албанију ставио у центар фудбалске пажње целог континента“, каже се на крају објаве.

Остаје да се види каква ће бити реакција Фудбалског савеза Србије и саме државе која са своје стране може понудити инфраструктуру потребну за овај ниво такмичења.