Прочитај ми чланак

Пикси објавио ко иде на ЕП: Ево кога је избацио са ширег списка, има изненађења

0

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић објавио је у суботу шири списак играча за Европско првенство. Почетни најшири списак репрезентације Србије који је послао УЕФА, на којем је било 55 имена, скратио је за 20. И ове суботе је објавио ширу листу играча на које рачуна за Европско првенство, а на којој је 35 фудбалера.

На Еуро у Немачкој тренери ће моћи да поведу 26 фудбалера, од тога најмање три голмана, а рок за пријаву коначних спискова је 7. јун.

Изненађења има, пре свега се то односи на велики број играча из Суперлиге. Али, има и играча који су били редовно позивани у претходном периоду, а који су остали без места у авиону за Немачку.

На списку нема Дарка Лазовића, крилног играча Вероне, који јесте током квалификација час био позиван, а час га није било. Са Европског првенства изостаће Марко Грујић, везиста Порта, који је ове сезоне скупио свега нешто више од 700 минута на терену и то га је коштало места у репрезентацији.

Урош Рачић је одиграо две утакмице у квалификацијама, имао је добру сезону у Серији А, одиграо 20 утакмица за Сасуоло, али селектор Стојковић је проценио да то није довољно да би ишао на ЕП.

Можда је највеће изненађење што је са списка путника отпао везиста Панатинаикоса Филип Ђуричић. Годинама је редован део репрезентације Србије, одиграо је три меча током квалификација, али Стојковић га не види у авиону за Немачку.

Голови у МЛС лиги ипак нису били довољно добра препорука Дејану Јовељићу да добије место на ширем списку где је 35 играча. Током квалификација један наступ, али недовољан за пут на ЕП, уписао је и нападач Базела Ђорђе Јовановић.

Играо је и Алекса Терзић током борбе за ЕП, био стартер у Будимпешти, али… Предност уз леву аут линију добили су овог пута неки други играчи. Неће пут Немачке кренути ни Ерхан Машовић, штопер Бохума, који је такође час био, час није био позиван.

Десни бек Милан Гајић је добио прилику за доказивање на пријатељској утакмици у Москви, но црвени картон у 20. минуту му је очигледно пресудио када је конкуренција за Европско првенство у питању.

На шампионат неће ићи ни Миле Свилар, иако се нашао на најширем списку од 55 играча. Његов повратак у репрезентацију се очекује на јесен, када крене Лига нација. А, у конкуренцији нема ни чувара мреже Каљарија Бориса Радуновића, који је неколико пута био позиван током ове године. Млади крилни нападач Вероне Стефан Митровић је исто један од оних који су добијали позиве у претходном периоду, али још тражи своје место под сунцем у Серији А.