Прочитај ми чланак

На протесту у Крагујевцу најављен велики скуп „Права будућност Србије“

0

Организатори протеста "Један од пет милиона" у Крагујевцу најавили су да ће идуће суботе, 11. маја, у том граду бити одржан велики протест под називом "Права будућност Србије", уз учешће грађана из неколико градова у Србији.

„Ако желимо да сменимо власт и победимо часно, морамо много више на томе да радимо. Да ширимо круг пријатеља и будемо конкретнији у захтевима и акцијама“, рекла је чланица Организационог одбора Станислава Павловић у обраћању на ђачком тргу после протестне шетње.

Она је рекла да је план да се следеће суботе позову на протест у Крагујевцу удружења грађана из Краљева, Ваљева, Ниша, Новог Сада и Београда.

Упућен је позив грађанима да учествују у новом кругу протеста и новом виду борбе под називом „Права будућност Србије“, чије ће трајање зависити од њихове одлучности, јединства и подршке.

„Овако више не може. Ово лудило само ми можемо да зауставимо, заједно и сложно јер нам је мука иста“, рекла је Станислава Павловић и додала да у тој муци нема лидера и елитизма јер су „у том ужасу сви исти“.

Она је најавила да ће на наредном протесту бити отворена питања која, како је навела, „уназађују Крагујевац од када је СНС заузела кормило и фотеље“.

Према њеним речима, то су питања због чега је власт „скинула“ Крагујевац и Шумадију са свих државних и регионалних инфраструктурних и развојних планова и због чега председник Србије упорно „заобилази Крагујевац“.

Она је оценила да су вољом актуелне власти Крагујевац и Шумадију заобишли Коридори 10 и 11, као и Моравски коридор.

„Питамо зашто нас неспособна крагујевачка власт унижава и финансијски сатире свакодневно? Па само погледајте шта су направили са месечним картама и ценом једнодневних карата! Показали су колико су неспособни да спроведу систем који су сами направили, а о бахатости најбоље говори цена карте“, рекла је она.