Прочитај ми чланак

Анђелковић: Излазак на Вучићеве изборе је бесмислен, опозиција вара саму себе

0

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић изјавио је данас да је излазак на, како је рекао, Вучићеве (Александар) изборе, потпуно бесмислен и да опозиција вара саму себе.

Коментаришући одбацивање десетак опозиционих одборничких листа због наводног непоштовања закона, Анђелковић је агенцији Бета казао да опозиција не би требало да излази на изборе све док не буде створен амбијент за одржавање демократских и слободних избора.

Према његовим речима, део опозиције је ушао у „Вучићев вртлог“ и доноси одлуке на брзину и без „дубинске усаглашености“.

„Кад се упадне у Вучићев вртлог за очекивати је да се праве грешке и превиди. Реформа и демократизација политичких институција не може да буде ад хок, на основу нечега што се данас договара, а сутра наводно релизује. Овде се не ради само о томе што Вучић вара опозицију, већ и што опозиција вара саму себе јер улази у процесе с Вучићем који ће јој се као бумеранг вратити и обити о главу“, казао је Анђелковић.

Навео је да је за стварање демократских изборних услова неопходно формирање привремене владе чији би основни задатак био одржавање поштених избора.

„Вучић је толико пута преварио опозицију да излазак на изборе на основу његових обећања да ће се нешто побољшати је поновно стављање главе на пањ“, оценио је аналитичар.

Општинске изборне комисије у неколико градова су одбациле опозиционе одборничке листе наводно због непоштовања закона о локалним изборима, јединственом бирачком списку као и других процедуралних пропуста.