Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Вучић се састао са Сорошем у вези Космета; Сорош брже боље демантовао

0

"Поштовани А. Вучић, како је прошао данашњих ручак са Сорошем у Београду? Какве поруке си га замолио да пренесе Тачију, и за када планирате наредни тајни састанак о разграничењу", написао је Вук Јеремић на Твитеру.

Само 30 минута након објаве Јеремића, на Твитеру се огласила и Лаура Силбер, главна службеница за комуникације у фондацији „Отворено друштво“, одговоривши на његову објаву опаском: „Изгледа да сте опет насамарени“.

Раније ове недеље, Вук Јеремић се осврнуо и на излагање Хашима Тачија на седници Савета безбедности УН. Наиме, у делу свог говора на поменутој седници, Тачи је споменуо Јеремића.

„Одлука Међународног суда правде, која је донета на основу захтева тадашњег министра спољних послова Србије Вука Јеремића, јасно као суза подвлачи да проглашавањем независности Косово није погазило међународно право. Сходно томе неприкосновено је право Косова да има и своју војску“, рекао је Тачи.

Убрзо је уследио и одговор Јеремића путем објаве на Твитеру, те је изнео тврдњу да је га је Тачи споменуо током свог говора јер је то наводно део договора између њега и Вучића.

„Пошто сам објавио детаље тајних састанака Вучића и Тачија у Риму, ниједан од те двојцие криминалаца ме није демантовао. За освету, договорили су се да ме овај други спомене у СБ УН – врло провидно“, написао је Јеремић.