• Почетна
  • СПОРТ
  • Бодирога: Видим огромну жељу људи из Партизана, али и обичних навијача, да дођем у фудбалски клуб
Прочитај ми чланак

Бодирога: Видим огромну жељу људи из Партизана, али и обичних навијача, да дођем у фудбалски клуб

0

bodiroga

Да питате данас скоро сваког партизановца шта мисли о евентуалном доласку Дејана Бодироге у фотељу председника фудбалског клуба, добићете можда исти одговор: кад су могли кошаркаши Жарко Зечевић и Владимир Цветковић да постану легендарни генерални секретари вечитих ривала, зашто не би могао и Бодирога…

Међутим, у земљи у којој вест траје мање од једног дана, када се договори граде месецима, а руше за пола сата, ствар око фудбалског клуба Партизан, чији председник је под ударом закона, занимљива је и деликатна. Дејан Бодирога (40) је за „Новости“, причао о могућности да за неколико месеци постане први човек српског шампиона.

– Ја засада видим огромну жељу људи из Партизана, али и обичних навијача, да дођем у фудбалски клуб. Од случајних сусрета на улици, до неких неформалних контаката. Мој однос према Партизану и моје мишљење о Партизану су одавно познати – каже Бодирога.

Легендарни кошаркаш, који је тренутно на месту потпредседника Кошаркашког савеза Србије могао би, дакле, ускоро из Сазонове 83 да пређе у Хумску 1. Стиче се утисак, да је само битно да ли он то жели.

– Фудбалски клуб је тренутно у проблему због свега што се дешава са председником Ђурићем. Желим Партизану да на најбољи начин то реши, а ја сам сада потпуно посвећен раду у КСС, где такође имамо нове људе и велике планове – додаје Бодирога.

Ипак, велики кошаркаш који се у каријери већ два пута опробао у улози функционера, као генерални менаџер римске Лотоматике и сада, као потпредседник КСС, има искуства у административним пословима. Име и углед који је стекао играјући у Италији (Милано и Рома), Грчкој (Панатинаикос) и Шпанији (Реал Мадрид и Барселона), сигурно га препоручују за место на којем би контакти само у овим земљама и клубовима изузетно значили на место првог човека Партизана.

НИШТА БЕЗ ИЗБОРА

То што је Бодирога по нечијој великој жељи већ „изабран“ за председника Партизана, не значи у овом тренутку ништа. Наиме, једном годишње мора да се одржи редовна скупштина клуба, изборну могу да сазову председник, генерални секретар, чланови скупштине или Управни одбор, стоји у статуту.

ЂУРИЋ НА РАДНОМ МЕСТУ

Драган Ђурић је у уторак био на свом радном месту. Он је са председником и генералним секретаром спортског друштва Душком Вујошевићем и Миланом Обућином, као и чланом Скупштине Бранком Ружићем, потпредседником фудбалског клуба Ратомиром Бабићем и некадашњим спортским директором Љубишом Тумбаковићем, анализирао тренутну ситуацију у клубу.

(Вечерње новости)