• Почетна
  • СПОРТ
  • Могао је то да буде почетак из снова, али је Дида постао ноћна мора Делија
Прочитај ми чланак

Могао је то да буде почетак из снова, али је Дида постао ноћна мора Делија

0

Времеплов нас враћа 11 година уназад на утакмицу трећег кола квалфкација за Лигу шампиона где је противник Црвене звезде био славни Милан.

.photo: Pedja Milosavljevic

Први меч одигран је на ‘Сан Сиру’. Била је то чудна одлука УЕФА, јер се тог лета у италијанском фудбалу догодио ‘Калчополи’. Славни Јувентус избачен је из Серије А, а УЕФА је италијанске клубове суспендовала из Евро такмичења.

Ипак, закаснелом одлуком Милан је враћен у Лигу шампиона, али не у групну фазу, већ у квалфикације, те српски шампион није имао среће у жребу, па су Никола Жигић и другари морали на ‘Сан Сиро’.

Нада је тињала, јер су са друге стране Кака, Седорф, Пирло, Инзаги, Костакурта, Гатузо, Ђилардино, Дида и другари морали раније да се врате са одмора, те су право из ‘папуча’ истрчали на терен. Утакмица у Милану могла је да почне из снова за црвено-беле.

После 140 секинди игре Бошко Јанковић је по десном боку умакао одбрани ‘росонера’, вратио је лопту на ивицу казненог простора где се нашао Благо Георгијев, шутирао, али се Нелсон Дида испружио колио је дуг, а јесте и скинуо чист гол. Постао је Бразилац тада ноћна мора за Црвену звезду.

Милан је на крају славио са 1:0, голом лукавог стрелца Филипа Инзагија, наравно у његовом стилу на ивици офсајда. Ранђеловић је био немоћан.