• Почетна
  • СПОРТ
  • КК Звезда одговорила премијеру Дачићу у вези приватизације клубова
Прочитај ми чланак

КК Звезда одговорила премијеру Дачићу у вези приватизације клубова

0

KK Crvena zvezda8_orig
(Б92, Бета, званични сајт)

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да подржава став премијера Србије Ивице Дачића.

Премијер Србије рекао је у уторак да ће Звезда и Партизан имати равноправан третман од стране државе и државних институција.

„Изјава председника Владе је велико охрабрење, јер се Црвена звезда одувек залагала за такав однос и принцип“, наводи се у саопштењу кошаркашког клуба Црвена звезда.

Дачић је рекао да кошаркашке клубове Партизан и Црвена звезда треба приватизовати, као и да су они за владу Србије равноправни. У Црвеној звезди је наведено да се подржава и Дачићев став да су клубови у Србији „свачији и ничији“.

„Приватизација клубова у Србији ће се вероватно догодити једног дана, али пре тога неопходно је да држава у потпуности спроведе Закон о спорту и дефинише титуларе власништва у клубовима. Док држава у складу са Законом о спорту (члан 190) не дефинише власничку структуру клубова, неопходно је поставити организацију клубова засновану на корпоратизацији, а то је транспаретно и одговорно пословање“, наводи се у Звездином саопштењу.

У саопштењу црвено-белих се додаје да клуб није приватизован, нити да је имао било какву помоћ у процесу реорганизације и реструктуирања.

„Није истина и да је Црвена звезда имала било какву помоћ у процесу реорганизације и реструктуирања, идејну ни финансијску. Руководство клуба је према важећим законима ове земље припремило план реорганизације који је потом усвојио суд, а то је био једини начин да клуб буде спашен од банкрота и гашења“, пише у саопштењу.

Наводи се и да је Звезда платила све порезе и доприносе осим од 1. августа 2008. до средине 2009. године, да је тај дуг износио 10 милиона динара и да се измирује у складу са законом.

„Звезда никада није дуговала порезе и доприносе, а да није одмах била блокирана, као што је то очигледно привилегија неких који годинама уназад не плаћају доприносе држави, а од државе упорно траже помоћ“, пише у саопштењу.