Прочитај ми чланак

ОПШТИ ХАОС Из Звезде кажу да су објавили цео снимак туче

0

Општи хаос влада уочи треће утакмице финала плеј-офа АБА лиге између Партизана и Црвене звезде. На дан утакмице је дошло до туче између Џејмса Нанелија и Стефана Лазаревића, у чему је кошаркаш црвено-белих извукао "дебљи крај", након чега су се саопштењима огласили најпре Звезда, а онда и Партизан.

Тако су из Звезде у саопштењу, између осталог, рекли да желе да стану на крај нагађањима, па су, како кажу, објавили цео снимак, након чега су се јавили и из Партизана, са питањем „Ко је исекао минут снимка“.

Саопштење Партизана преносимо у целости:

„КК Партизан Моззарт Бет изражава жал због инцидента који се данас догодио у ходнику Београдске арене и позива на хитно утврђивање свих чињеница од стране надлежних органа!

Џејмс Нанели је први нападнут од стране Стефана Лазаревића, који га је ухватио за врат, након чега је играч Партизана узвратио, што се може видети на комплетном снимку сигурносних камера.

На жалост, једини снимак који то може да потврди није комплетан јер на њему недостаје период од 11:01:28 до 11:02:32 и КК Партизан позива да се ХИТНО УКЉУЧЕ НАДЛЕЖНЕ СЛУЖБЕ како би вратиле избрисани снимак и утврдиле ко је исти избрисао! Тражимо да онај ко је снимак обрисао, одговара у складу са законом.

На доступним снимцима се види и како Лазаревић излази из свлачионице за Нанелијем у жељи да се расправи, као и како скаче на играча Партизана који се налази на земљи.

Позивамо обезбеђење Београдске арене да нам без одлагања достави КОМПЛЕТАН снимак, а ми ћемо га јавно објавити.

Позивамо медије да јавно сперу љагу са имена Џејмса Нанелија, са истим публицитетом као што су му љагу нанели након саопштења Црвене звезде.

Разумемо повишене тензије у финалној серији, али позивамо и играче и навијаче да не наседају на исцениране нападе и задрже прибраност. Да се победник финалне серије одлучи на терену, а не уз помоћ саопштења којима наш ривал свакодневно подиже тензије.

КК Партизан јавности даје на увид доступне снимке и позива све да сами процене ко би и због чега могао да обрише кључни део снимка са камере која снима од свлачионице Партизана.

И за крај, КК Партизан Моззарт Бет као куриозитет додаје да је спортски директор КК Црвена звезда Милан Дозет након инцидента предлагао представницима Партизана да се све заборави и снимци обришу. КК Партизан Моззарт Бет је то одбио!“, стоји у саопштењу КК Партизан.

Звезда: Доста манипулације и лажи!

Подсетимо, претходно су се и из Црвене звезда огласили саопштењем, које такође преносимо у целости.

„Пошто на друштвеним мрежама које су под контролом КК Партизан постоји тенденција прикривања видео надзора и грубе манипулације, објављујемо комплетан снимак инцидента који се данас догодио у Београдској Арени, када је играч КК Партизан Џејмс Нанели нанео тешке телесне повреде првотимцу КК Црвена звезда Стефану Лазаревићу.

Лазаревић је приликом изласка из свлачионице наишао на Нанелија и упитао га „Зашто си ме ухватио за врат, зашто то радиш, да ли је то кошарка“, што се и и види на снимку, на шта је првотимац Партизана одговорио да је то кошарка и да ће и убудуће да га хвата за врат и упутио му је псовке. Тада је дошло до међусобног гурања, на шта је Нанели први пут ударио Лазаревића у пределу левог ока, а затим када је Стефан кренуо ка њему, што се и види на снимку, приликом пада оба играча, Нанели удара и други пут Лазаревића у пределу левог ока и наноси му тешке телесне повреде.

Права је срећа да су се појавили играчи КК Црвена звезда, као и играч Партизана Смит, који су успели да раздвоје Нанелија и Лазаревића. Све ово се види на комплетном снимку који прилажемо, како не би било манипулације, прикривања и обмана јавности.

Стефан Лазаревић је након изјаве коју је дао полицији у Београдској арени, упућен хитно у Ургентни центар на снимања, услед тешке телесне повреде. Колико смо обавештени, Нанели тек сада даје изјаву полицији у присуству адвоката Дражића.

Спортски директор АБА лиге господин Милија Војиновић је предао дисциплинску пријаву дисциплинском судији АБА лиге против оба играча. Дисциплински судија АБА лиге затражио је да се оба играча писмено изјасне у року од 120 минута.

Очекујемо брзу реакцију дисциплинског судије, имајући у виду да се ради о кривичном делу са тешким телесним повредама, којим је онеспособљен играч КК Црвена звезда, за сада, за вечерашњу утакмицу“, закључује се у саопштењу Звезде.