Прочитај ми чланак

РАЗОЧАРАНИ у ВУЧИЋА Кандидатуру Стаматовића подржали расељени Срби и Aлбанци с КиМ

0

Будући председнички кандидат и председник Општине Чајетина Милан Стаматовић изјавио је данас на Златибору у разговору са представницима расељених Срба и Aлбанаца са Косова и Метохије да у Србији још увек има људи који размишљају и саосећају се са њиховим болом и напорима да остану на свом "кућном прагу".

Стаматовић је захвалио расељеним Србима и Aлбанцима с Косова и Метохије на подршци његовој кандидатури на предстојећим председничким изборима, као и на брањену државних интереса на простору Косова и Метохије.

– Нама је драго да смо данас имали прилику да угостимо расељена лица са Косова и Метохије и оне којих се политичари сете само пред изборе. Већ десет година општина Чајетина помаже расељена лица, а пристуни смо на Косова и Метохије кроз разне видове деловања. Никада нисмо то злоупотребили, већ смо поступали по савести и тако им помагали – рекао је Стаматовић.

Он је казао да су расељним Срби и Aлбанци препознали помоћ која им је пружана и која је долазила из „срца и душе“, истичући да никада нису злоупотребили те људе.

– У годинама иза нас обезбедили смо смештај за зимовање и летовање, за децу из енклава. Помогли смо реализацију спортскимх кампова по Србији, црногорском и грчком приморју, а све у сарадњи са манастиром Хиладар, тако да је то имало једну духовну везу и покровитељство – рекао је Стаматовић.

Братислав Југовић, који је одустао од кандидатуре за председника државе и подржао Стаматовића, истакао је да је дошао да подржи „бољег од себе“ и да су сви остали председнички кандидати „велики Срби који причају о Косову, а ништа за Косово не раде“.

– Милан Стаматовић је једини истински патриота и једини кандидат народа, који штити имовину Златибора, а самим тим штити имовину грађана општине којом председава, а нама треба председник државе који ће да штити имовину свих градана – рекао је Југовић.

Према његовим речима, Стаматовић „дугогодишњим мандатом показује храброст да заштити народну имовину, спремност да се обрачуна са лоповима и врати државну имовину“.

– Врло важно за нас левичаре и сваког ко Србију истински воли, јесте и сарадња са Руском Федерацијом, а просперитет је управо у тој сарадњи – рекао је Југовћ и додао да је Стаматовић у својој општини отворио „једину канцеларију на територији Републике Србије за сарадњу са Руском Федерацијом“.

Југовић је казао да је Стаматовић на Златибору одбранио државу, а не као „фантом“ из Савамале, који је у ноћи између 24. и 25. априла прошле године „срушио државу“.

– Ја сам рекао да сам левичар, увек размишљам о обичном човеку, а не о фантому из Савамале где је срушена држава, а Милан је на Златибору одбранио државу. Као обичан човек, родитељ, на челу државе хоћу човека који може да ми одбрани право на имовину, живот и рад. Стаматовић претходних година показује да је способан за то – казао је Југовић.

Лозанка Радојичић, која је изгубила сина 3. октобра 1998. године на Кошарама, рекла је да је дошла да подржи кандидатуру Стаматовића „због тога што је он човек који не прави разлике међу људима, без обзира да ли они долазе са Косова и Метохије, Војводине, Централне Србије, да ли су они припадници српске националности или су Aлбанци“.

– Полажем наду и веру у њега, да ће, кад постане председник, обележити и испоштовати пале борце са Кошара, који су дали своје животе на бранику отаџбине, спомеником какав доликује палим борцима за слободу народа. Хтела бих да напоменем да су до садашње власти обећавале како ће тај задатак обавити, али је све остало на празним обећањима – рекла је она и додала да су њену подршку много пута злоупотребљавали и сликали се пред изборе, а након тога је заборављали.

Aлбанац Љуљзим Aдеми, којег су терористи 1999. године протерали из Косовске Митровице и сада живи у Новом Саду, рекао је да ће он и његови сународници подржати кандидатуру Стаматовића за председника Србије.

Подршку је Стаматовићу дала и Драгана Србљак из Гораждевца, која је рањена на реци Бистрици 2003. године, јер како је навела, Стаматовић је човек који је увек помагао Србима из енклава.