Прочитај ми чланак

Усвојена срамна Резолуција о Сребреници: 84 земље подржале нацрт, 68 уздржано

0

Резолуција о "геноциду" у Сребреници је усвојена.

За Резолуцију су гласале 84 земље, против 19, а 68 земаља је било уздржано.

На фотографији можете видети како је ко гласао од земаља.

Александар Вучић наставља са огавним покушајем самопромоције. Пред почетак новог обраћања се огрнуо српском заставом, која представља смоквин лист за издају и чињеницу да режим наставља ЕУ интеграције и колонијални положај и поред тога што је Запад прогурао срамну резолуцију.

17:36

Василиј Небензја (Русија): Циљ резолуције да се демонизују Срби и подрије Дејтон

Циљ ове резолуције је да се демонизује један народ и подрије Дејтонски споразум, рекао је стални представник Русије у УН Василиј Небензја.

Према његовим речима, не изненађује да је резолуција донета без консензуса, гласањем, као и да је већи број оних који је нису подржали од оних који јесу.

17:45
Како су гласале земље појединачно: Резолуцију изгласало 43,5 одсто чланица

Међу онима који су гласали против Резолуције биле су Србија, Кина, Русија, Мађарска, Белорусија, ДР Конго, Куба, Доминика, Еритерија, Науру, Сирија, Сао Томе и Принципе, Никарагва, Мали и Гренада.

Док су међу уздржанима биле Грчка, Словачка, Кипар, Емирати, Индија, Вијетнам, Шри Ланка, Бразил, Бахреин, Аргентина, Алжир, Ангола, Мексико, Филипини, Нигерија, Непал, Оман, Панама и Јерменија.

Када се говори о земљама које су гласале за Резолуцију међу њима су биле САД, Велика Британија, Албанија, Аустрија, Аустралија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Канада, Чиле, Хрватска, Чешка, Данска, Исланд, Индонезија, Иран, Ирска, Ирак, Италија, Јапан, Либија, Луксембург, Кувајт, Литванија, Малезија, Малта, Црна Гора, Холандија, Нови Зеланд, Северна Македонија, Норвешка, Пољска, Португал, Катар, Молдавија, Румунија, Сан Марино, Саудијска Арабија, Словенија, Јужна Африка, Шпанија, Шведска, Швајцарска, Тунис и Турска.

18:00 – Мирослав Паровић: Још једна велика „победа“ Вучића

Још једна победа. Ко зна која од 1991. Све саме победе након којих нам је држава све мања, сиромашнија и понижења. Треба се чувати оваквих победа и победника као што је Вучић. Да се више никада не понове – рекао је др инж Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета.