Прочитај ми чланак

Мировић за Србин инфо: Ево шта се крије иза бизарног понашања Вучића у УН (ВИДЕО)

0

Професор међународног права др Дејан Мировић за Србин инфо је говорио о дебаклу Александра Вучића у Уједињеним нацијама.

Он је објаснио зашто је усвајање резолуције о Сребреници опасно за Србију и нагласио да током вишедневних и „скупих“ боравака у Њујорку у априлу и мају, Вучић није имао преговорачку платформу „јер њу никада није усвојила Народна скупштина или Влада“.

„Вучић је свој дипломатски неуспех поводом усвајања Резолуције о Сребреници покушао да прикрије пропагандним техникама или бизарним и неприкладним понашањем у УН-у недостојним за шефа државе, као и фолклорним националним манифестацијама и покличима у стилу карикатуралног српског света уз махање заставама. Он покушава да пребаци одговорност на Владу Црне Горе због њеног гласања за Резолуцију о Сребреници и минимализовањем њене намере да осуди геноцид у Јасеновцу, иако је Скупштина Србије то одбила да уради 2021. године“, рекао је Мировић.

Он је као један од узрока за усвајање Резолуције о Сребреници навео некохерентну политику Александра Вучића према Немачкој.

„Вучић се годинама удворички дивио Меркеловој (Ангела), а затим је након неправилности на изборима у Београду почео отворено да вређа, заједно са својим медијима, министарку Бербок (Аналена) и читаву немачку спољну политику“, рекао је Мировић.

Више о овоме погледајте и послушајте у нашем видео прилогу.