Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ Како су СНС градоначелника Бора напали мештани због Кинеза и рудника

0

Народ је почео и физички да напада Вучићеве функционере оптужујући их да су их "продали". Житељи села Кривељ не желе више да живе у ужасним условима поред борског рудника и СНС власт их тера да напусте своје куће, вековно огњиште и да се заувек иселе, а држава и кинеска компанија Зиђин ће им то "компензовати". На заказаном састанку мештана са градоначелником Бора и кинеске компаније, којем су присутвовали и представници Народне странке, дошло је и до инцидента.

Прво су мештани ушли у оштру вербалну расправу са градоначелником Бора Александром Миликићем, обострано провоцирање било је на ивици физичког сукоба, а затим је један житељ села Кривље водом полио и гађао празном флашицом градоначелника уз понеку псовку јер је слагао народ. Након тога човек је УХАПШЕН као осумњичени за напад на градоначелника, иако СНС правосуђе бахате возаче који убијају децу по улици традиционално не шаљу у притвор.

Катаклизмична атмосфера у околини борских рудника и премештање читавог села Кривељ велика је тема о којој се у домаћој јавности јако мало говори. Народ се брутално уцењује, пристаје на мрвице, а многима су очигледно већ и живци при самом крају.

Коментари „почело је!“ или „тако се брани Србија“ могу се видети по друштвеним мрежама поводом овог случаја.

Чињеница је да су републички и локални функционери својим понашањем умногоме допринели порасту беса и народне фрустрације, а наставак овакве праксе може довести до колективног пуцања свих стега те је онда заиста свашта могуће.

Житељи Кривеља помирили су се са судбином и сада су у милости и немилости кинеске компаније и напредњачке власти.

Мирослав Алексић, потпредседник Народне странке и његов страначки колега адвокат Владимир Гајић су се ангажовали да помогну ухапшеном човеку, наглашено је да он није члан Народне странке иако су “ СНС ботови“ у коментарима тврдили да јесте.