Прочитај ми чланак

Алексић о хапшењу Павловића: Опозиционаре прогањају, а Радоичић и Веселиновић…

0

Председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић изјавио је да је Милош Павловић, потпредседник његове политичке организације, ухапшен зато што је један од најактивнијих опозиционара, док се, с друге стране, криминалци и тајкуни блиски режиму, попут Милана Радоичића, Звонка Веселиновића и Предрага Колувије, шетају неометано по Србији.

„Интересантно је али истовремено и потресно да се Милош Павловић хапси са лисицама на рукама на путу на породични одмор само зато што је један од најактивнијих опозиционара у Београду и зато што је потпредседник опозиционе странке, док се истовремено криминалци и тајкуни блиски режиму шетају неометено по Србији, без обзира да ли учествују у организованом криминалу или продају дрогу нашој деци, попут Милана Радоичића, Звонка Веселиновића или Предрага Колувије“, навео је Алексић.

Алексић се потом огласио и на друштвеној мрежи X, где је написао да се криминалци под заштитом режима слободно шетају, док се опозиционари прогањају.

Како је саопштио Народни покрет Србије, Милош Павловић ухапшен је данас у околини Ужица на путу ка Златибору.

Како се наводи у саопштењу, саобраћајни полицајци, који су га зауставили, обавестили су га да је за њим расписана потерница, наводно, због протеста против изборне крађе који су били 24. децембра испред градске скупштине у Београду.

„Иако је Павловић свакодневно од протеста у Београду и, као адвокат по природи свог посла по судовима, полиција га подмукло хапси пред породицом под изговором да нису могли да га нађу до сад. Можемо закључити да је све ово део плана застрашивања од стране узурпаторског и насилничког режима пред конститутивну седницу Скупштине града Београда која је заказана за понедељак 19. фебруар, као и да неће презати ни од чега у борби против опозиције“, наводи се у саопштењу.