Прочитај ми чланак

Избори на помолу: Дачић љут због напада, прети изласком из Владе

0

Уколико се наставе оркестрирани напади на Ивицу Дачића, лидер СПС-а напустиће место премијера Србије и затражити расписивање превремених избора, сазнаје Телеграф из добро обавештених извора, блиских првом човеку српске Владе.

– Ивица Дачић затражиће прво од осталих лидера коалиције СПС-ПУПС-ЈС решења, како да се одговори на све чешћу криминализацију његовог имена, а потом ће озбиљно разговарати на ову тему и са лидером СНС-а Александром Вучићем. Уколико се не пронађе одговарајуће решење и ако се настави са оркестрираним нападима на њега напустиће место премијера, повући своје посланике из владајуће већине и тражиће да се иде на ванредне изборе, каже за Телеграф.рс особа од поверења српског премијера, и додаје:

– Премијер је љут због све чешћег довођења његовог имена у везу са одбеглим нарко босом Дарком Шарићем, али и другим режираним нападима, а скривена камера је само кап која је прелила чашу. Зато ће затражити хитан састанак лидера Владе о том питању, а уколико се не нађе решење иде се на изборе. Прича се да се ускоро спремају још жешћи медијски напади на Дачића, али и неке његове блиске сараднике, али и да се у тим нападима неће резати ни у вађењу још “прљавијег веша” – закључује извор Телеграфа.

 

Како преноси “Блиц” коалиција СПС-ЈС-ПУПС већ има спремљене мере којима би одговорили на нападе.

Ипак, за било какву акцију, чека се повратак из Русије потпредседника Владе Александра Вучића и његов сусрет са Дачићем. Од исхода тог разговора зависиће будући кораци коалиције око СПС.

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће врх те странке анализирати и огласити се по питању “актуелне ситуације и све чешћих коментара у медијима, везаних за личност њеног лидера и премијера Србије Ивице Дачића”.

– Они који покушавају да криминализују, заправо желе да успоре и спрече борбу против криминала – поручила је потпредседница СПС-а у изјави агенцији Бета.

Она је најавила да ће врх СПС-а свакако разматрати актуелна дешавања, али није прецизрала када.

Она је поручила да је СПС партија поштених људи и оценила да би било невероватно да су сви коментари и писања у штампи “само стицај околности, већ да је реч о оркестрираном прављењу атмосфере, а креаторе тога треба питати који је циљ”.

Она је напоменула да Влада Србије, па и сам премијер Ивица Дачић и први потпредседник Александар Вучић добро сардајују и функционишу и раде на заједничком послу, а то је, пре свега, борба против криминала.

ДАЧИЋ ДАНАС НА ВАНРЕДНОЈ КЗШ О ПОЛИТИЧКОЈ СИТУАЦИЈИ

Лидер СПС и председник Владе Србије Ивица Дачић одржаће поподне ванредну конференцију за штампу, у седишту СПС.

У странци су рекли да је тема “актуелна политичка ситуација”.

 

(Телеграф.рс)