Прочитај ми чланак

ИНСТРУКЦИЈЕ СНС БОТОВА „Ђилас лопов, Вучић цар“ за саламу и дрва за празнике!

0

Ангажман ботова Српске напредне странке познат је и српској јавности, али и шире. Они имају инструкције да на дневном нивоу на друштвеним мрежама и порталима вређају све оне који не мисле као они и не слажу се са њима, а да хвале свог шефа Александра Вучића и све што ради Српска напредна странка. Нове инструкције које су добили су управо то - вређање лидера ССП Драгана Ђиласа, а хвалоспев на рачун Александра Вучића.

– Добре вести, драги саборци. Управо ми је из централе странке јављено, да свако ко до 15 часова лајкује овај коментар и испод напише „Ђилас лопов, Вучић цар“, добија на кућну адресу два кг Матијевић пилеће саламе и два метра исечених храстових дрва, да би са својом породицом угодније провели предстојеће празнике. Волимо вас све људи – написао је извесни Гојислав Савовић, обавестивши о најновијим инструкцијама своје политичке саборце из СНС на Фејсбуку.

FOTO: Printscreen

Ово је само једна у низу инструкција које добијају и спроводе активисти владајуће странке, познатији као ботови, који раде искључиво по унапред добијеним упутствима. Њихова обавеза је да стварају лажну слику у јавности, да представе да СНС и Александар Вучић имају безрезервну подршку како на друштвеним мрежама, тако и у медијима, односно порталима.

Колико далеко иде њихов оркестрирани „посао“ говори и чињеница да су о њему писали и страни медији. Тако је сајт „Глобал Воицес“ писао о апликацији која је коришћена за манипулацију коментарима читалаца на одређеним веб страницама медија. О ботовању СНС сведочи и инструкција која је такође недавно испливала у јавност, када су тражили да се што више вређају Вучићева деца, па чак и да користе одвратне псовке и увреде, само не би ли се у јавности створила слика да то раде представници опозиције.

Наравно, нова инструкција напредњачких ботова наишла је на коментаре на Твитеру.

– За пилећу саламу. Нисам знао да је образ толико јефтин – један је од коментара.