Прочитај ми чланак

И други потпредседник ПОКС-а Јелић на Вучићевом казану

0

Као председник Жика Гојковић и потпредседник Мирко Чикириз, и други потпредседниК Покрета обнове краљевине Србије (ПОКС) Владимир Јелић је на Вучићевом казану - и то масном, годинама уназад. Након локалних избора прошле године у Новом Саду на којима је био четврти на листи Српске напредне странке (СНС) а не ПОКС-а, Владимир Јелић по други пут вољом напредњака и градоначелника, Вучићевог јуришника Вучевића постао је члан градског већа задужен за образовање. У исто време члан је Управног одбора Агенције за лиценцирање стечајних управника.

Овај велики монархиста вољом напредњака био је и директор ЈП „Завод за изградњу града“, а затим директор ЈКП „Водовод и канализација“. Био је члан Управног одбора ЈКП „Пут“ Нови Сад, члан Управног одбора ЈКП „Водовод и канализација“ Нови Сад, председник Управног одбора „Панонска банка“ а.д. Нови Сад, члан Управног одбора ЈП „Србијагас“ а.д. Нови Сад, члан Управног одбора ЈП „Кула гас“ Кула, члан Управног одбора Кошаркашког клуба Војводина Нови Сад, члан Управног одбора Фудбалског клуба Нови Сад, члан Пословног савета „АИК банка“ а.д. Ниш, члан Одбора директора „Енергија НС“ а.д. Нови Сад.

ФОТО: ПОКС

Оно што је посебно занимљиво је да је Агенцији за борбу против корупције до краја 2018. године пријављивао да нема никакву уштеђевину нити депозите у банкама, а онда је одједном постао власник велелепне виле од 374м2 и 580м2 земљишта. Било би лепо да објасни јавности како је то могуће сем ако није постао срећни добитник седмице на Лото-у? Уз то, Агенцији за борбу против корупције није пријавио луксузни џип марке Мерцедес МЛ 350 који је учествовао у саобраћајној несрећи у центру Новог Сада о чему су и медији извештавали.

Упућени Новосађани кажу да је пре доласка на власт радио у школи и неко време као референт у Телекому, живео је са родитељима у стану од 38м2 и возио је румунску лимузину Дачиа Логан.

Током година власти, медији су Јелића везивали за десетине финансијских афера и сумњиве тендере, за прикривено власништво у приватним фирмама које су добијале милионске послове у Новом Саду, али и за непотизам, страначко запошљавање и куповину гласова.

Медији су забележили и потез Ене Недић, професорке српског језика из Новог Сада, која је своје дипломе и лиценцу запалила пред Скупштином Србије јер као самохрана мајка не може да добије посао, а истовремено је оптужила Владимира Јелића за сексуално прогањање и узнемиравање. Случај наравно никада није добио судски епилог.

Да подсетимо, Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС) настао је под директним патронатом Андреја Вучића, координатора СНС за Војводину, и има задатак да покуша да обмане искрене монархисте који су свакако противници Вучићевог режима. Уз подршку режимских медија, ПОКС лажним позивањем на обнову краљевине, треба да одвуче гласове који би иначе припали правој опозицији и да на тај начин да допринос опстанку Вучића на власти.