Прочитај ми чланак

ДСС ЗАХТЕВА ИСТРАГУ због пљачке Београђана преко „Инфостана“

0

info stan

Београдска градска власт је преко свог ЈКП „Инфостан“ организовала пљачку грађана достављајући рачуне за септембар месец увећане за износ осигурања стана код компаније Генерали осигурање Србија.

Рачуни „Инфостана“, којима се врши обједињена наплата искључиво комуналних услуга, а који садржи и износ осигурања стана без сагласности грађана, представљају дрско отимање новца преваром и Демократска странка Србије захтева хитну интервенцију јавног тужилаштва, по службеној дужности, као и Агенције за борбу против корупције.

ЈКП „Инфостан“ ни на који начин није својим дописом обавестило кориснике о томе да плаћање рачуна у целости представљати закључивање уговора са Генерали Осигурањем. Огромна већина грађана ће повећање исноса рачуна тумачити као последицу повећања цена комуналних услуга, које се рачунима наплаћују. Грађани који комуналне услуге плаћају трајним налогом ће ову “услугу“ платити, а да не знају да она постоји, јер банка плаћа коначан износ рачуна, не обазирући се на ставке. У питaњу је превара и пљачка у режији Српске напредне странке, чији је непосредни извршилац директор ЈКП Инфостан, Веселин Марковић.

Реализација посла који на преваран начин доноси Генерали осигурању око 60 милиона динара месечног прихода на терет грађана, договорен непосредном погодбом градске власти и приватне компаније, представља криминал коме је све грађане изложио градоначелник Београда Синиша Мали, без чијег знања ова пљачка не би могла да се организује.

Извор: ДСС / Србин.инфо