Прочитај ми чланак

Гајић: Време је за промену власти у Бгд, после избора сарадња са „Бирам борбу“

0

Председник Народне странке (НС) и кандидат за градоначелника Београда коалиције „Народна листа – кључ за победу“ Владимир Гајић изјавио је данас да је после 12 година власти Српска напредне странке (СНС) дошло време за промене у главном граду „све и да су напредњаци феноменално водили град, а нису“.

„У Београду после избора можемо да сарађујемо са коалицијом ‘Бирам борбу’, јер је реч о локалној власти и решавању локалних проблема. Са ‘Бирам борбу’, међутим, сигурно не бисмо могли да сарађујемо ни на локалном нивоу у Новом Саду, јер на изборе у том граду излазе у коалицији са Брајаном Брковићем и Ненадом Чанком“, рекао је Гајић телевизији Прва.

„Ја сам најбољи кандидат за градоначелника Београда и ако формирање власти буде зависило од коалиције Народна листа – кључ за победу, тражићу да будем градоначелник“, додао је Гајић.

Гајић је рекао да НС на националном нивоу не може да сарађује са коалицијом „Бирам борбу“, јер у тој коалицији има странака које „не воде политику у интересу Србије и наступају на платформама из иностранства“.

Председник НС је позвао грађане да 2. јуна на локалним изборима гласају у сопственом интересу и за оне који могу да реше локалне проблеме у њиховим срединама.

Упитан да коментарише изјаву дугогодишњег председника Владе Војводине и некадашњег председника Демократске странке Бојана Пајтића да опозицију предводе дилетанти, Гајић је одговорио да „сада има много независних политичких аналитичара који су одједном постали као независни интелектуалци“, а дуго су се бавили политиком, и да је Пајтић један од њих.

„Опозиција најгоре пролази у Војводини, тамо нас СНС буквално декласира на свим изборима и можда је један од разлога то што је Бојан Пајтић тамо био на власти петнаестак година“, закључио је Гајић.