Прочитај ми чланак

Чедомир Јовановић: Србија у великој мери талац Додика

0

Србија је још увек у великој мери талац Милорада Додика, српског национализма и неких својих себичних интереса као што је случај са Томиславом Николићем који је одлучио да као председник Србије дође у Бањалуку и тако тера инат БиХ, рекао је Чедомир Јовановић, лидер НДП који борави у Сарајеву.Тwеет

cedomir-ceda-jovanovic

Лидер ЛДП Србије, Чедомир Јовановић, одмара са породицом у хотелу на Требевићу. Јовановић је у госте у Сарајево дошао пре неколико дана, а како је истакао да је у среду рођендан његовој најмлађој ћерки, пише Аваз.ба.

Он је поручио да је ово већ други пут да одмара на Требевићу, у Сарајеву и да се увек лепо осећа.

– Ја обожавам планине, а овде сам дошао без неког посебног плана дан после Нове године. Чим се појавило слободно време, дошао сам на Требевић – рекао је Јовановић.

Додао је да је Србија много тога дужна БиХ и да у овом тренутку она покушава позитивно утиче на прлилке БиХ, али да у томе није баш превише успешна.

Јовановић додаје да је Николић много више дужан БиХ од било кога другог с обзиром на његову прошлост те да би он пре свега требао разумети Бошњаке и званично Сарајево.

– Николић је навикао да буде ако треба и четнички војвода Романије и миротворац из Брисела. То је само доказ великог лутања, одсуства јасне визије и неспособности да се друштво води онако како треба да се води. Он је давно морао да дође у Сарајеву јер је пет година председник Србије – рекао је Јовановић, пише Клиx.ба

Закључио је да је Николићев одлазак у Бањалуку у великој мери затворио врата доласку у Сарајеву.

– Не ради се ту о поштовању српског народа у БиХ већ о његовим себичним интересима који се део предизборне кампање. Давно сам рекао шта мислим о Дану РС. Ентитет Република Српска ће имати разлога да слави себе онога тренутка када буде поштована од Бошњака и Хрвата. Док не буде тога неће бити ни пуно среће у тој имитацији у којој се претворио Дан РС – рекао је Јовановић.