Прочитај ми чланак

Син Ивице Осима жестоко по Пиксију: Ово у животу нисам видео

0

Фудбалери Србије једва су изборили бод против Словеније и умањили шансе за пласман у осмину финала Европског првенства.

„Орлови“ су голом Луке Јовића у 96. минуту задржали наду за даљи пласман.

Међутим, опет је јавност разочарана лошом тимском игром националног тима, а посебно је због тога на удару селектор Драган Стојковић Пикси.

Он се нашао и на удару својих колега, а јавно га је критиковао најтрофејнији босанскохерцеговачки стручњак Амар Осим, син легендарног селектора Југославије Ивице.

„Много мањкавости у игри, организацији, у дисциплини… Одавде је то прелако причати, али много је нелогичности. Много је квалитета, талента и жеље, борили су се до краја, веровали да се могу вратити и вратили су се, али много дезорганизације“, рекао је Осим у студију БХТ1.

Осим је додао да је било доста нереда у игри Србије и да ће за то драстичније бити кажњена када на ред дођу јачи ривал од Словеније.

Он је посебно критиковао вођење утакмице селектора Стојковића те истакао да би више прилике требало да добије Лазар Самарџић, талентовани играч Удинесеа који је одмах по уласку у игру уместо капитена Душана Тадића донео енергију српском нападу

„Мали Самарџић ти није никаква опција, а игра у Удинезеу… Млађи је од ових главних и игра у бољој лиги него што је турска или саудијска. На крају је нешто и урадио. Има леву ногу добру скоро као и Тадић, а ови им морају играти јер су као звезде иако нису компатибилни. Танко“, додао је Осим.

Посебно је био изненађен штп је Србији у другом полувремену на левом беку играо играч којем је јача десна нога, а на десном левоноги фудбалер, што је, како каже, видео први пут у животу.

„Тек ми је то новост. Никад у животу нисам видео да неко на 3-5-2 игра с два бека с контра ногама, а имаш два шпица којима је највећи квалитет игра у шеснаестерцу на лопте са стране“, истакао је некадашњи тренер Жељезничара и Вележа.

Осврнуо се и на катастрофалну акцију Сергеј Милинковић-Савића код примљеног гола Србије, када је стрелац био Жан Карничник, бек Цеља.

„У истој акцији имаш Карничника који игра за 50.000 евра годишње и Сергеј Милинковић-Савића, за којег не смем ни помислити колико има. И деси се шта се деси. Карничник оде до краја, а овај мисли ‘ко је овај, што бих ја њега чувао…'“, чуди се Осим.

Србија је коло пре краја посљедњепласирана на табели Групе Ц, али има шансу да прође у осмину финала ако у понедељак савлада Данску.