Прочитај ми чланак

Руски тренер оплео по „орловима“: Срби немају дисциплину, играли су кукавички…

0

Руски фудбалски тренер Андреј Чернишов прокоментарисао је игру Србије на Европском првенству у Немачкој.

Играјте код нас Фудбалски Фантази и забављајте се уз Еуро 2024 и најбољи фудбал на континенту.

Некадашњи шеф стручног штаба Спартака из Москве, Спартака из Суботице и бројних других клубова, као и помоћник у стручном штабу репрезентације Русије, каже да

„Дуго сам се питао шта се дешава са Србима на завршним турнирима светских и европских првенстава. Питао сам их зашто Хрватска може да прође групу, па чак и који корак даље, али Србија има проблема. Хрватски играчи играју у водећим европским клубовима, али и Срби… Добио сам одговор да је то због њиховог менталитета – могу да победе било коју екипу у квалификацијама, али на турниру се опусте. Њима је главно да нападну, па шта буде. Нема дисциплине и сталожености. Ово се понавља из турнира у турнир. Од Срба увек очекујемо више него што они показују“, казао је руски тренер, а пренео Моцарт.

Србија је на Евру уписала један бод после две утакмице, пошто је поражена од Енглеске 0:1, а одиграла је нерешено са Словенијом 1:1. У другој утакмици је реми обезбедио Лука Јовић, ударцем главом у 95. минуту.

„Сада је ту одлична екипа, добра генерација. Много је фудбалера који су освојили јуниорско Светско првенство. Први меч против Енглеске одиграли су веома кукавички, једноставно су препустили иницијативу у првом полувремену. У другом су додали гас, али је било касно. Против Словееније је Србија морала да покаже карактер, али Србија је подложна спољним факторима – реаговали су на ситуацију. Уколико их увредите, престају да се концентришу на оно што је суштина, на главну ствар“, навео је Чернишов.

Србија последњи меч у групи Ц игра 25. јуна на Алијанц арени у Минхену против селекције Данске. Тај меч се игра од 21 сат.