Прочитај ми чланак

Прва симулација нестанка струје у немачком округу: 400 мртвих у 96 сати

0

Немачко удружење градова и општина (ДСтГБ) сада упозорава на катастрофу и упозорава на могуће преоптерећење немачке електричне мреже. Још горе: градови и општине нису ни издалека спремни за такав сценарио.

Нестанак струје, нажалост више није хорор бајка злокобних теоретичара завере јер власти сада сматрају да је опасност стварна (али прикривају чињеницу да је она последица њихове властите катастрофалне политике).

Захваљујући исхитреним санкцијама које су европски политичари наметнули Русији и исхитреном увођењу политике зелене енергије, људи у Еуропи ће се суочити с ненормалним трошковима енергије и бити у сталном ризику од нестанка струје, посебно у надолазећим зимским месецима.

Опћине у Немачкој се припремају за мрачну зиму с нестанком струје. Округ Хессиан Рхеингау-Таунус ове је зиме наручио симулацију и анализу највећих опасности у случају нестанка струје. Симулација предвиђа да је 400 смртних случајева у округу неизбежно само у првих 96 сати. Како температуре буду падале, тако ће број смртних случајева бити још катастрофалнији, посебно за старије особе.

Савезна удружење приватних пружаоца социјалних услуга (БПА) упозорава: „Ова ће криза скупо коштати неке пружаоце егзистенције јер се више не могу носити с теретом растућих трошкова енергије, опште инфлације и свеприсутног недостатка квалификованих радника. Прети катастрофа великих размера, без преседана”.

У прва двадесет и четири сата нестанка електричне енергије у Немачкој трафостанице би отказале, а резервоари за воду би се исушили, узрокујући читав низ нових проблема. Пљачке и пожари додали би стотине милиона долара штете првог дана. За само два дана већина мобитела би престала радити. Људи би брзо ухватила паника. Насиље би се прелило на улице. Окружни ватрогасни инспектор Цхристиан Россел упозорава Немце да направе залихе хране и питке воде за 14 дана.

Немачка није једина земља која се суочава с мрачном зимом.

Европска комисија сада подузима мере тражећи од свих европских влада да смање потрошњу електричне енергије за 10 посто. Правила укључују обвезно смањење од 5 посто током раздобља највеће потрошње. Подузећа у Немачкој сада плаћају цене електричне енергије 1000% више од нормалних и многа подузећа тренутно пропадају због високих трошкова енергије.

Помоћ савезне владе од 65 милијарди евра покушаће надокнадити неке од високих рачуна за енергију, али у коначници влада не може штампати енергију.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!