Прочитај ми чланак

Вешовић: Клинци заслужују награду

0

vesovic12(Новости)
Црногорац верује да Звезда и у тренутном саставу може добро да почне сезону. Марко: Млади играчи имају карактер и могу да изнесу терет као и старији.

Црногорски хумор је окидач за добру атмосферу на свим Звездиним припремама. Кад Бајковић или Вешовић провуку шалу усред озбиљног тренинга, сви попадају на траву од смеха.

На тапету су углавном омладинци, којима то помаже да изађу из грча и да се осете као да су годинама међу црвено-белима.

– Још нисам стекао љубимца, али има ту „материјала“ – задовољно трља руке Марко Вешовић, који не пропусти прилику да уз широк осмех „боцне“ дечкиће док дају своје прве интервјуе. – Први пут је толико младих на припремама. Искрено, када сам се прикључио тиму после паузе, нисам све чак ни познавао. Али врло брзо смо их ми старији узели под своје. Сећам се кад сам ја дошао у Звезду, па су ми Бајко и Рељић помогли да се што пре уклопим.

Брзо су се тинејџери из генерације 1993, 1994. и 1995. увукли под кожу Милијашу и осталим старијим момцима.

– С младима није тешко радити, јер имају велику жељу, хоће да се докажу. Надам се да ће многи од њих добити прилику у првом тиму и да ће имати што већу минутажу. Сви су културни, васпитани, дисциплиновани… Имају карактер и требало би да буду награђени – навија за младе Вешовић.

Звездин офанзивац, принудно трансформиран у десног бека, сматра да екипа и у овом саставу може да направи добар старт сезоне.

– Млађи могу да изнесу једнак терет као и старији. Борба за титулу је сваке године приоритет. Неколико сезона не можемо да победимо у првом колу, па се на крају испостави да су баш ти бодови пресудни. Два бода минуса која смо имали пред дерби смо изгубили против Рада на старту. А да смо тад прошли Бордо, све би данас било другачије…

Тешко је склопити слагалицу кад недостају делови на разним позицијама, али Вешовић је уверен да ће екипа бити скоцкана до прве европске утакмице, 18. јула.

– Није толики проблем кад се мењају играчи, увек велики број дође и оде. Али тешко је што у просеку на шест месеци мењамо тренера! Ја сам за три године радио са шесторицом, од Достанића, преко Кристића, Просинечког, Јанковића, Пинта, до Стојановића. Таман се навикнемо на један систем, па дође други тренер. Било је и доста смена у управи, али најбитније је да смо успели да задржимо добру атмосферу, да није било раздора у екипи – закључио је Вешовић.

ЦРНА ГОРА НА СРБИЈУ
Недавно је Подгоричанин дебитовао за црногорску репрезентацију.

– Играо сам целу полусезону у Звезди и успео сам да се наметнем селектору. Црна Гора доста добро гура, као и у претходном квалификацијама. Велики је успех што смо 80 одсто времена били на првом месту, испред Енглеза, Пољака, Украјинаца…

Надам се да ћемо се пласирати на СП, а жао ми је што Србија није имала среће. Волео бих да у будућности одмеримо снаге на неком великом такмичењу, па да се пецкам с Милијашем, Миливојевићем и другим репрезентативцима – уз осмех каже Вешовић