Прочитај ми чланак

Рађен: Уколико останемо на окупу хараћемо Европом!

0

radjen

(Спортски журнал)
Један од ретких првотимаца Црвене звезде (уз Прлаиновића и Пијетловића) који је међу црвено-беле стигао са титулом првака Европе је Никола Рађен.

Бек нашег националног тима се са Прлаиновићем и Пијетловићем 2011. попео на кров Европе, потом једну сезону играо у грчком Хиосу, и онда дошао међу црвено-беле.

– Кад сам долазио у Звезду ни у најлуђим сновима није ми било да можемо да освојимо европску титулу. Формиран је квалитетан тим, али са циљем да нападне домаћу „дуплу круну“ и евентуално да дође до фајнал-фора – каже Рађен.

Ипак, како је сезона одмицала, тим је показивао да је спреман за високе домете.

– Када смо у четвртфиналу Лиге шампиона убедљиво победили Егер, па савладали Сегед у гостима, видело се да можемо доста и да има простора за напредак.

После очекиване победе у полуфиналу над Барселонетом црвено-бели су се намерили на фаворита број један, на, на папиру, најквалитетнију екипу Европе, Југ.

– Пред сваку, па и пред финалну утакмицу наш најстарији играч Денис Шефик нам је говорио да жеља и борбеност могу да надокнаде квалитет. Не потцењујем екипу Југа, али сматрам да смо до титуле дошли зато што смо је више желели, а уз себе смо имали и осмог играча у публици. Било је уживање играти у онаквој атмосфери.

У напредних десетак дана требало би да буде јасно да ли ће Управа Звезде наћи средстава да задржи тим на окупу.

– Волео бих да нађемо заједнички језик и останем у Звезди. Немам намеру да идем, поготово сада после титуле првака Европе. Уколико екипа остане на окупу, верујем да ћемо наставити да харамо Европом – закључује Рађен.