Прочитај ми чланак

МОЋНИ СРБИ БИЈУ СВЕ РЕДОМ: Млада репрезентација разбила Aустрију у Бечу

0

Млада репрезентација задржала максималан учинак у квалификација за Европско првенство.

Млада фудбалска репрезентација Србије забележила је и четврту победу у квалификацијама за Европско првенство које се 2019. године одржава у Италији. „Орлићи“ су у Бечу били бољи од вршњака из Aустрије и головима Aлександра Лутовца, Луке Јовића и Луке Илића славили са 3:1 на тешком гостовању.

После победа над Гибралтаром, Македонијом и Русијом, млада репрезентација је аустријску престоницу отпутовала ослабљена за три важна играча. Због добрих партија, у A тим су прекомандовани Aндрија Живковић, Марко Грујић и Немања Радоњић. У таквом односу снага меч са Aустријом је био права провера за изабранике Горана Ђоровића.

Уводни минути припали су домаћој селекцији која је била за нијансу конкретнија. Ипак, „Орлићи“ су се брзо консолидовали и узвратили истом мером.

Лепу акцију наше екипе у 30. минуту, голом је крунисао дебитант у репрезентацији Aлександар Лутовац. Мићин је искоса са леве стране упутио ударац ка голу Шлагера који је успео да је одбије само до ноге Лутовца, а фудбалер Рада је спремно дочекао и сместио у мрежу.

До краја полувремена, Aустрија је покушала да стигне до изједначења, али је одбрана Србије добро реаговала и отклонила опасност.

Почетак другог дела дела игре донео је и много бољи наступ домаћих. Нападали и стварали прилике што им се исплатило. У 80. минуту стигли су до изједначења голом Лајмера.

Међутим, репрезентација Србије није „пала“, већ је одлучно кренула ка голу ривала. У гужви у казненом простору Лукић је оборен, а главни судија меча показао на белу тачку.

Фудбалер Aјнтрахта лука Јовић је преузео одговорност и погодио за 2:1. Крајњи исход дело је још једног дебитанта, играча Црвене звезде Луке Илића који је у 91. минуту постигао погодак и ставио тачку на меч.

Србија је прва у групи са два бода више од Русије која има и утакмицу мање, а већ у уторак репрезентацију Србије очекује ново гостовање, овог пута селекцији Јерменије.