Прочитај ми чланак

Ново невреме стиже у Србију већ током ноћи

0

Субота је донела Србији сунчано и право летње време. Ипак, у ноћи између суботе и недеље део Србије захватиће промена времена.

До вечери у већем делу Србије очекује се повећање облачности. У току ноћи јужне, потом и југоисточне пределе Србије захватиће из Црне Горе и Албаније јаче наоблачење са кишом и пљусковима и грмљавином. У другој половини ноћи и током јутра на југу и југоистоку Србије очекују се обилнији пљускови, а могући су и јачи грмљавински процеси.

Најинитензивнији грмљавински процеси и падавине очекују се на Косову и Метохији, у Пчињском, Јабланичком, Топличком, Нишком и Пиротском округу, при чему би локално пало и више од 30 литара кише по квадратном метру.

Овај систем у току раног преподнева ослабиће над овим пределима Србије и изместити даље ка Бугарској.

У Србији ће током недеље бити променљиво облачно, понегде са пљусковима и грмљавином. Израженији пљускови са грмљавином очекују се касније после подне и током вечери, а биће услова и за грмљавинске олује и непогоде.

Иначе, у Србији се током већег дела следеће седмице очекује врло нестабилно време, уз честе пљускове са грмљавином. Биће идеалних услова и за грмљавинске олује са градом и обилним пљусковима, уз јаке громове.

И наредних дана биће топло. Максимална температура у већем делу Србије биће изнад 25°C, а нешто свежије очекује се према крају седмице.