Прочитај ми чланак

Милица Дабовић залудела Хрвате! (Видео)

0

milica-dabovic

Капитен женске кошаркашке репрезентације Милица Дабовић постала је велика звезда у Хрватској! За само три месеца колико је у екипи Новог Загреба, израсла је у правог лидера на терену, а својим играма води хрватски тим кроз Евролигу.

Протекле недеље српска кошаркашица донела је Загребу прву победу ове сезоне и у историји клуба и у најјачем такмичењу, и то против литванског Кибирскиса 70:67. Управо је Милица својим поенима на крају меча пресудила победника.

Телеграф је био на лицу места и бодрио Милицу у фантастичној утакмици у којој је забележила 27 поена, пет скокова и пет асистенција, те шест украдених лопти за индекс 33, који је довео на треће место најбољих играча 4. кола женске Евролиге.

Након утакмице нашу царицу Милицу дочекали су хвалоспеви од стране свих у клубу, почев од саиграчица и њихових родитеља, па до тренера.

Било је лепо седети с Милицом Дабовић после утакмице у клупском кафићу у легендарној дворани “Трнско” у Новом Загребу док људи прилазе да честитају, грле је и љубе због бриљантне игре.

Са 16,3 поена по мечу Милица је прави лидер екипе. Током меча с литванским тимом с трибина дворане често се чуло “Ајмо Милице, “Играј Милице”, по чему се видело колико навијачи Загреба верују у нашу играчицу.

– Највише волим тих шест украдених лопти, а ово остало ћемо занемарити. Имала сам оптерећење јер сам била најбољи играч кола прошле недеље, па сам желела да оправдам то. Зато сам дала све од себе да коначно победимо – каже Дабовићева за Телеграф.

Похвале стижу са свих страна, али то не оптерећује капитена српске репрезентације.

– Кад се победи утакмица сви те тапшу по леђима, али до мене то не допире. Захваљујем се свима на подршци, али сутра је нови дан и морамо да идемо даље и да побеђујемо, јер играмо три лиге. Знам да већ на следећој утакмици морам да дам све од себе – каже Милица и додаје:

– Загреб је млада и неискусна екипа, ове године су се тек окупили, а ја сам најискуснији играч. Од мене све зависи, од мене све почиње и покушавам да пренесем ту дисциплину коју сам научила у Партизану претходне три године. Надамо се да смо на правом путу и да ћемо доћи до још неке победе.

На питање да ли је изненађена толиком пажњом, с обзиром на то да долази из Србије, наша кошаркашица одговара:

– Можда мало, вероватно овде поштују моје пожртвовање на утакмицама, борбу до самог краја и то што се не предајем никада – каже на крају Дабовићева.

(Телеграф)