Прочитај ми чланак

КАКО СЕ СУПРОТСТАВИТИ ЦСКА? Московљани имају што нема нико (ФОТО) (ВИДЕО)

0
Милош Теодосић

Милош Теодосић

Вечерас је постало познато да ће Црвена звезда у четвртфиналу Евролиге играти против московског ЦСКА. Не постоји много ствари које су непознате када се ради о руском тиму. Вође на терену су капитен српске кошаркашке репрезентације Милош Теодосић и Француз Нандо де Коло, док све то са клупе координира Димитрис Итудис.

Милош Теодосић ће први пут у својој каријери као играч неког страног клуба гостовати Црвеној звезди у Београду. Бивша узданица ФМП-а сасвим сигурно ће бити дочекана на леп начин од стране ‘Делија’, јер је и сам више пута потврдио да је велики Звездаш. Ипак, када лопта први пут полети у ваздух, циљ сваког кошаркаша је само један.

Циљ је стићи до коша ривала, а нема бољег тима у том сегменту од ‘Армејаца’. Московљани су најбољи нападачки тим у Евролиги са чак 91,7 постигнутих поена по мечу. Такође, имају и најбоље проценте шута: за три поена имају 42,7 посто, док погађају чак 57,4 покушаја за два поена.

Најбоља два нападача у Европи су у тиму ЦСКА, а то су горе споменути Нандо де Коло и Милош Теодосић, који као што је свима познато, на свакојаке начине разиграва саиграче. А има и кога да разиграва. На центарској позицији фантастична сарадња развијена је са Кајлом Хајнсом, али и Џоелом Фрилендом, који се одлично уклопио у тим Димитриса Итудиса.

Теодосића често мења одлични Ерон Џексон, док на позицијама два и три из свих позиција могу да погоде Витали Фридзон, Кори Хигинс, док је позиција ‘четири’ резервисана за Андреја Воронцевича, који ће имати већу минутажу успед повреде Виктора Хријапе.

И поред одличне индивидуалне игре и статистике, највећа предност Московљана је тимска уиграност и кошарка са пуно контранапада, брзине и темпа, који потенцира Милош Теодосић.

Димитрис Итудис је бивши ученик и сарадњик Жељка Обрадовића, а свој тренерски квалитет доказао је много пута до сада.

На све то треба додати и оно што највише брине навијаче Црвене звезде, а то је феноменална игра ЦСКА на домаћем терену где ове сезоне имају свега два пораза – у новембру у Евролиги од Уникахе и у ВТБ лиги од Локомотиве Кубањ у фебруару.

‘Армејци’ већ дуго година представљају фаворита за освајање Евролиге, али им је престижни пехар већ неколико пута измакао ‘за длаку’. На том путу овог пута стоји им тим Дејана Радоњића.

Видећемо да ли црвено-бели могу да се супротставе казненој експедицији из Москве.

Извор: hotsport