Прочитај ми чланак

Три покрета Срба са КиМ траже од СПЦ пријем током Сабора

0

СНВ, СНФ и НП „Отаџбина“ одлучили су се на овај корак након упорног одбијања патријарха Порфирија и епископа рашко-призренског Теодосија да одговоре на њихове молбе за пријем

Српско национално веће Косова и Метохије из Грачанице, Српски национални форум из Грачанице и Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ из Косовске Митровице, јуче су, преко својих председника, послали молбу Светом Архијерејском Сабору Српске православне цркве да прими делегацију Срба са Косова и Метохије у току овогодишњег заседања Сабора, које почиње 13. маја у Пећкој патријаршији.

СНВ, СНФ и НП „Отаџбина“ одлучили су се на овај корак након упорног одбијања Његове Светост патријарха Порфирија и Његовог преосвештенства Епископа Рашко-призренског Теодосија, да одговоре на њихове молбе за пријем.

Делегација има намеру да у директном разговору са црквеним великодостојницима укаже на катастрофалне последице политика међународне заједнице, косовских милитантних власти и калкулантске политике српског руководства, као и на алармантно стање Србе на Косову и Метохији.

Такође делегација ове три национале организације Срба са Косова и Метохије носи и предлог „пакета“ мера за усправљање посрнулог српског националног бића, притиснутог тим неразумним политикама.

У Грачаници, 11. 5. 2023. године
Информативна служба СНВ КиМ