Прочитај ми чланак

Фудбал: Јагодина храбро трчи против Руса

0

FK Jagodina(Вечерње новости)

Јагодинци у четвртак бију велику битку да и на европској сцени покажу своју велику вредност. Дошао је и тај час, да покажу шта су урадили на припремама, пошто ће им дуел са Рубином у другом колу квалификација за Лигу Европе бити уједно и ватрено крштење пред нову фудбалску сезону.

Противника изузетно ценимо, али их се не плашимо и спремни смо да оставимо срце на терену. Морамо да искористимо слабости Рубина, каже Либијац Ел Монир

Играчи Јагодине улогу фаворита препустили су руском представнику. Не тако давно Рубин се китио шампионском титулом у једној од најјачих лига континента, на фудбалској тржници његови играчи имају већу вредност, али… Полетни тим „ћурана“, осокољен освајањем првог великог трофеја у историји клуба, нема намеру да повије главу, да маше белом заставом унапред.

Напротив, сви су спремни и орни да одмере снаге са Русима, надајући се победи која би грејала срца да може да се направи изненађење и пробије се у трећи круг квалификација. Млади леви бек Абдусалам ел Монир, откровење из прошле сезоне које је опчинило фудбалску јавност у Србији, истиче да нема страха од реномираног ривала. Напротив, сви једва чекају да утакмица почне.

– Сви смо потпуно концентрисани на сусрет са моћном екипом Рубина. Противника изузетно ценимо, али их се не плашимо и спремни смо да оставимо срце на терену. Морамо да искористимо њихове слабости и дођемо до повољног резултата, јер свака победа, макар и са минималним резултатом била би велика за нас – каже Либијац Ел Монир.

Велики плус за српског освајача Купа уочи овог дуела и нове сезоне је што тим није доживео велике промене у летњем прелазном року.

– Задржали смо костур тима из прошле сезоне, без обзира на то што су неки играчи отишли у иностранство. Нисмо променили ништа у филозофији наше игре, држаћемо се система који смо примењивали на припремама у Бугарској, када смо створили много шанси, где смо остварили пет победа и зато верујем да овакву игру можемо да покажемо и против Рубина – оптимиста је Ел Монир.

Велики број менаџера, из Србије и иностранства, најавио је долазак у Јагодину. Биће и то додатни мотив „ћуранима“ да се растрче против Рубина, а поготово су у фокусу везиста Горан Гогић и управо бек Ел Монир.