Прочитај ми чланак

Цигански кутак 10.07.2012.

0

Роби: Све смо ближи игри и форми коју желим

Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки је био задовољан издањем и победом против Јединства Путева 2:0.

– Задовољан сам приказаним, мислим да смо играли добро, постигли два гола, могли смо и још неки више, међутим, у овом тренутку најважније ми је било да добро истрчимо и држимо висок ритам игре у чему смо и успели. Све смо ближи игри и форми коју желим, и верујем да ћемо се на првој утакмици у Европи приказати у најбољем издању – каже Просинечки.

Тренер Црвене звезде је истакао и публику.

– Амбијент је био феноменалан и срећан сам што на свакој утакмици Црвене звезде на трибинама има неколико хиљада навијача, имао сам утисак да нас цео Златибор гледа. То је најбољи показатељ величине клуба и са друге стране наша велика снага – изјавио је Просинечки.

Црвена звезда је према очекивању у последњој провери на Златибору пред излазак у Европу и меч са Нафтаном у Белорусији 19. јула савладала Јединство-Путеви – 2:0 (1:0). Према приказаном резултат је могао да буде много убедљивији, јер су Београђани били много доминантнији у односу на новог друголигаша.

Црвено-бели су прокоцкали неколико прилика у првом полувремену, пречку је погодио Дарко Лазовић, а затим „зицер“ није реализовао Бразилац Евандро. У добрим ситуацијама нису се најбоље снашли Милуновић и Касалица…

Како се ближио одмор и поред врућине изабраници Роберта Просинечког су додавали гас и коначно откључали браву Ужичана. Незаустављив по левој страни био је Филип Младеновић, који је у 38. минуту фаулиран у шеснестерцу. Прецизан са беле тачке био је нови „пеналџија“ у екипи Милош Димитријевић.

У наставку се слика није мењала на терену, а Звезда је наставила са офанзивом, а једини озбиљни покушај Јединства био је после индиректа, који је скривио Крнета, али је Бајковић добро реаговао.

Бразилац Евандро је прво погодио пречку, али убрзо се уписао у стрелце. Са петнестак метара гађао је и погодио супротни угао за аплаузе великог броја навијача на трибинама.

Црвеној звезди остаје још десетак дана да се спреми за Нафтан и старт сезоне од које се очекују добри резултати на три фронта.

 

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈЕДИНСТВО ПУТЕВИ 2:0
СТРЕЛЦИ: Димитријевић у 39. минуту (из једанестерца) и Евандр у 76. минуту за Црвену звезду. Стадион: „Швајцарија“ на Златибору. Гледалаца: 5.000. Судија: Цицварић (Ужице). Помоћници: Дјуровић и Којовић (обојивца из Ужица).

ЈЕДИНСТВО-ПУТЕВИ: Зечевић, Чанчаревић, Луковић, Бркић, Жунић, Јовановић, Арсић, Никитовић, Ракоњић, Мудринић, Миливојевић. Играли су још: Маринковић, Планић, Вујић, Нукчевић, Крстонијевић, Рикановић, Вирић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Луковић, Максимовић, Крнета, Младеновић, Димитријевић, Миливојевић, Евандро, Лазовић, Милуновић, Касалица. Играли су још: Бабаљ, Јовановић,Савићевић, Ожеговић, Каду.

 

 

Касалица пре Бабаља у Звездином шпицу

Пред Робертом Просинечким је све јаснија слика тима с којим ће Црвена звезда кренути у нову сезону. Кроз припреме и контролне утакмице на Рогли и Златибору, искристалисао се састав, практично без дилема по питању било које позиције. Шефу струке црвено-белих су поред индивидуалних квалитета и уклапања појединаца у жељену формацију, „помоћ“ у обликовању екипе која би 19. јула требало да се супротстави белоруском Нафтану пружиле и повреде, као и нешто слабија припремљеност одређених фудбалера.

Бобан Бајковић је, упркос јакој конкуренцији у лику Александра Кировског, и даље први избор за место међу стативама, док се можда једина неизвесност када је у питању 11 стартера налази у линији испред њега. Опорављени капитен Никола Микић наставиће да делује по десној страни, а Филип Младеновић по левој.

Централне дефанзивне позиције требало би да припадну репрезентативцу Николи Максимовићу и искусном Милану Јовановићу, који је недавно стигао из руског Наљчика. Међутим, да ли ће 28-годишњи штопер одмах заузети позицију стандардног, зависи од нивоа физичке припремљености јер је Јовановић прве дане боравка у Звезди провео лечећи повреду с којом је дошао, а тренутно интензивно ради на сустизању саиграча који имају значајно више напорних тренинга у ногама. Уколико он не буде одмах спреман да пружи максимум, у одбрану ће „ускочити“ Јован Крнета, који би требало да буде прва алтернатива двојици штопера.

Трио који ће градити Звездину игру извесно ће чинити Лука Миливојевић, Евандро Гебел и Милош Димитријевић, док ће се повратком Срђана Мијаиловића из омладинске репрезентације конкуренција значајно заоштрити. Најјаснија слика је на крилним позицијама, пошто Дарко Лазовић на десној и Лука Милуновић на левој страни треба да представљају ударне игле Звездиног тима у наступајућој сезони.

Коначно, позицију централног нападача заузеће Филип Касалица који и дефинитивно има предност у односу на новајлију Елија Бабаља. Млади шпиц из Аустралије још се адаптира на потпуно нови и далеко тежи ритам рада, тако да ће му извесно бити потребно још времена док не заслужи значајнију минутажу.

АСАМОА НА ВМА
НАТАНИЈЕЛ Асамоа је допутовао у Београд због здравствених проблема и подвргнут је детаљним прегледима на ВМА. Млади нападач из Гане се већ неколико дана осећа лоше, има повишену температуру и није тренирао с екипом на Златибору. Постоји сумња да се ради о маларији, али ће дијагноза бити позната када се обаве неопходне анализе.

(Новости)