Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Гробарски кутак – 26.07.2012г.

0

Партизан лови Вавржињака
Партизанова вишемесечна потрага за штопером могла би да се заврши у Пољској. Првотимац варшавске Легије, Јакуб Вавржињак (29) први је пик црно-белих за појачање у одбрани, пред наставак квалификација за Лигу шампиона.

Спортски директор Љубиша Тумбаковић и шеф струке Владимир Вермезовић проценили су да је репрезентативац државе суорганизатора минулог Првенства Европе решење за каквим трагају од како су се вратили у Хумску 1 и потенцијални конкурент почетком сезоне стандардном пару Милош Остојић – Иван Иванов.

Уз помоћ људи из спортског сектора, за њега су добили сјајне препоруке и већ су кренули у акцију која има за циљ брзо ангажовање момка који је за државни тим одиграо 26 утакмица.

 

Иван Јовановић ради за Партизан
Дупла победа над Валетом, два бода за српски фудбал. Ништа мање од максималног доприноса није се ни очекивало, међутим, чак ни неокрњено пробијање Парног ваљка до треће елиминационе рунду квалификација за Лигу шампиона, изгледа, није довољно пробирљивим навијачима за аплауз подршке љубимцима уочи пута на Кипар.

Спорадични звиждуци, негодовање приликом изласка са терена заменика капитена, коментари по форумима и оштре замерке на учинак, наводно „лошим издањем”, ни за јоту нису променила став Владимира Вермезовића. Шеф струке црно-белих задовољан је елиминацијом Малтежана, сматрајући да је овдашња јавност омаловажила првог европског ривала.

– Да смо, попут Салцбурга, елиминисани у овој фази, вероватно би овде настао смак света – пренео је срж, у једној реченици, стратег Партизана. – Нико нема право било кога да потцени, фудбал се игра и у, без основа потцењиваним, државама.

Остајете ли први изреченом да је Валета боља него што резултат двомеча показује?

– Да није налетела на нас, можда би прошла даље. Или да је у Београд донела активнији резултат, било би нам теже.

Валета је прошлост, а будућност је АЕЛ?

– Намерно сам рекао да су нам ривал – Португалци! Од 17 странаца у екипи чак деветорица су из Португала или њихове некадашње колоније, Анголе. Имају шесторицу Кипрана, али они уопште не играју и тако „убијају” смисао фудбала. Зато им и репрезентација клеца.

Јесте ли прикупили подробније информације о њима?

– Звонко Варга их је синоћ гледао у Ирској, посредством Нина Пекарића добили смо снимак првог меча са Линфилдом и видео записе првенствених утакмица, а намеравам да позовем и Ивана Јовановића. Тренер АПОЕЛ-а може да буде од драгоцене помоћи у припреми дуела, јер познаје тамошњег шампиона. Тамо је и Радмило Иванчевић, доста наших људи, скупићемо све информације у мозаик.

 

Вермезовић: Гробари изнад размирица
Признао је Владимир Вермезовић да му није било свеједно да гледа раздвојене навијачке групе, на јужној и северној трибини.

– Жив сам човек, наслушао сам се прича, плашио сам се да се нешто не деси, било би ми криво… Овако, драго ми је што су се Гробари издигли изнад размирица, надам се да ће превазићи међусобне проблеме.

 

ХК Партизан: Принуђени смо да идемо у аматере
Због неразумевања значаја који за српски хокеј има наш наступ у МОЛ лиги надлежни су постављање леда у Пиониру условили куповином сати на леду по цени од 14.922 динара

Хокејашки клуб Партизан саопштио је данас да нема никаква дуговања према хали „Пионир“ и додао да ће због неразумевања бити принуђен да професионалну екипу претвори у аматерску.

Црно-бели су саопштили да је ове сезоне клуб требало да игра у регионалном такмичењу са екипама из Мађарске, Словачке и Румуније. Услов за наступ био је да контролор лиге 20. августа дође у Београд и утврди постојање услова за одигравање утакмица, односно да ли постоји лед у „Пиониру“.

– Због неразумевања значаја који за српски хокеј има наступ Партизана у МОЛ лиги надлежни су постављање леда у том термину условили куповином сати на леду по цени од 14.922 динара (у Мађарској је цена сата леда 40 евра). Други услов је био намирење старих дугова свих клубова који користе халу „Пионир“. Напомињемо да Партизан нема неизмирених обавеза према хали – тврди се у саопштењу црно-белих.

Партизан је подсетио да је до сада функционисао без помоћи државе и града, а да је у претходне две сезоне освајао титуле у регионалној Слохокеј лиги.

– Партизан је принуђен да професионалну екипу претвори у аматерску и да тавори без озбиљнијих амбиција на међународном нивоу. Млади играчи су до сада у Партизановим играчима видели узоре и разлог због кога играју и напорно тренирају. Недостатак слуха је то врло грубо прекинуо – закључује се у саопштењу.

 

(Спортски журнал, Новости)