Прочитај ми чланак

У СНС ПОДЕЛЕ: Из Напредне странке искључена четири одборника

0

Из Градског одбора Српске напредне странке у Пироту уочи минулих Ускршњих празника стигло је саопштење о искључењу четири одборника СНС-а у Градској скупштини а данас је стигао одговор искључених одборника који су формирали нову Одборничку групу под називом “Најбоље за Пирот“.

У саопштењу ГО СНС-а се наводи да су одлуком Извршног одбора из странке 22. марта искључени одборници Иван Јовановић, Жарко Тодоровић, Зоран Стојановић и Добривоје Арандјеловић “јер су поступали супротно Статуту СНС-а“. У саопштењу ГО СНС-а се још наводи и да су они обавештени о овој одлуци и да је од њих затражено да врате мандате која им је странка поверила.

Реагујући на саопштење локалног СНС-а, одборници Одборничке групе “Најбоље за Пирот“ у саопштењу наводе да ће као легално изабрани представници градјана наставити да раде као и до сада у интересу Пирота и Пироћанаца, на испуњавању обећања датих градјанима. У саопштењу се наводи и да позивају повереника локалног СНС и групу, како наводе “ухлебљених“, за коју нико никада није гласао да одборничке мандате и поверење градјана освоје на следећим изборима. У саопштењу они подсећају “да су по Закону одборнички мандати у власништву одборника и да се не могу дозволити било какави притисци на одборнике Одборничке групе “Најбоље за Пирот““. Подсећамо да је потписивањем коалиционог споразума о заједничком деловању Коалиције за Пирот (КЗП) и Српске напредне странке (СНС), дотадашња опозициона СНС

крајем јуна прошле године постала део градске власти. Градска скупштина Пирота има 56 одборничких места. Већину чине КЗП, СНС, СПС и један одборник СДС-а. У опозицији је до сада била ГГ „Пиротска нова снага“ . Деловање нове Одборничке групе “Најбоље за Пирот“ знаће се већ на наредној седници Градске скупштине.