Прочитај ми чланак

Светски асови уједињени за помоћ Србији

0

 

edin-dzeko-1400443568-499843

Братски Един Џеко, Борис Бекер, инострани кошаркаши из редова Звезде и Партизана заједно шаљу помоћ угроженима у поплавама

Заједно за Србију!
Страни спортисти ујединили су се у ширењу слике о великој катастрофи која је задесила Србију! Феноменалну акцију започео је Борис Бекер, који је први упутио апел за помоћ, да би потом цела тениска заједница стала уједињена иза поруке „Подршка Србији и Босни“.

boris-beker-1400443568-499847

Преко налога на Твитеру огласио се и центарфор енглеског шампиона Един Џеко, који је од свих људи добре воље затражио помоћ за своју државу и комшије из Србије, док су Италијани сазнали да се оснива фондација за помоћ угроженима о чијем раду ће водити бригу бивши ас Интера Дејан Станковић.

jan-veseli-1400443568-499845

Рачун за помоћ Србији објавио је НБА играч Јан Весели, који је недавно боравио у нашем главном граду, а Чарлс Џенкинс је пријатељима у САД поручио да се у овим тешким тренуцима моли за добро народа Србије.

Лео Вестерман није пропустио прилику да још једном покаже Французима своју приврженост Србији. Он је са сестром Еми позвао фанове да конкретно помогну Србију, док је Давис Бертанс уместо своје слике на профилу објавио број СМС 1003, путем којег се угроженима директно уплаћује помоћ.

 

 

Српски атлетичар Асмир Колашинац такође је реаговао због поплава које су погодиле наше просторе па је објавио фотографију с бројевима телефона на које се може упутити помоћ.

asmir-kolasinac-1400453395-499957

 

Фудбалери Ваљадолида су уочи меча последњег кола Примере подржали грађане Србије и на терен изашли у мајицама с натписом „Помоћ за Србију“. Ову акцију предводили су Стефан Митровић и Антонио Рукавина, а са трибина су их подржали кошаркаши Данило Анђушић и Ђорђе Дреновац. Истовремено су подршку Србији и БиХ исказали и навијачи мадридског Реала.

real-pomoc-srbija-1400453395-499955

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фудбалери Андерлехта и некадашњи играчи Партизана и Црвене звезде Александар Митровић и Лука Миливојевић прославили су титулу првака Белгије у мајицама на којима је уместо презимена стајао натпис „шампиони“, и порука „Србијо, уз тебе смо!“.

fudbaleri-anderlehta-1400453395-499959

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прозивка Новака Ђоковића на рачун извештаја ЦНН и ББЦ о поплавама као да је дала резултат, па стога америчка медијска мрежа од јуче већ на првој страни своје интернет презентације у најважнијим вестима даје сталне извештаје о актуелним дешавањима у Србији и Босни. На страници британске ТВ станице вести из Србије биле су током дана стално обнављане свежим информацијама са терена, а и заузимале су и ударно место.
pomoc-poplave-1400443568-499849

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тренер јужноафричких Орландо Пајратса Владимир Вермезовић, након освојеног Купа, замолио је све да буду уз народ у Србији:

– Замолио бих вас да будете у мислима с мојим народом у Србији и да се молите за оне који се суочавају с последицама поплава. Свима код куће поручујем да сам уз њих и да се надам да ћу се убрзо вратити и бити у прилици да им помогнем.

Председник Фудбалског клуба ПАОК Иван Савидес, шокиран призорима из Србије, одлучио је да помогне „братском православном народу“.
– ПАОК и ја ћемо учинити све што можемо како бисмо помогли напаћеном народу Србије, онима чији су животи угрожени и онима који су изгубили своје куће, а чији се број не зна, и потребна им је хитна помоћ – рекао је Савидес.

Фудбалер Борусије Дортмунд Невен Суботић укључио се у акцију помоћи угроженима у катастрофалним поплавама. Српски интернационалац је донирао 50.000 евра за помоћ угроженима.

( Курир )