Прочитај ми чланак

Том Хенкс: Косово ће опет бити српско

0

tom-henks-SDN-is-650x406

Двоструки Оскаровац Том Хенкс (56) стао је на страну Срба и у емисији кабловске станице Е рекао да је Косово одувек било српско и да ће бити једног дана поново! Говорећи о скорашњем почетку снимања холивудског спектакла о историјату настанка израелске државе у продукцији Стивена Спилберга, у коме ће играти једну од главних улога, амерички глумац је упоредио голготу Јевреја са страдањем и патњом косовских Срба:

– Упркос погрому Холокауста током Другог светског рата и свему што им се дешавало стотинама година раније, Јевреји никада нису изгубили веру да ће се вратити у своју земљу. Сличан случај имамо и данас када је реч о Космету. Тамо су некада живели Срби, подизали манастире и имали своје краљеве, а онда су дошли Албанци и протерали Србе. Крајем 20. века на Србе су падале НАТО бомбе, али они и даље не желе да признају да је Косово самостална држава и говоре „Косово је Србија“, попут Јевреја који су се на крају ипак вратили у своју земљу. Можда то буде случај и са Србима!

Иначе, Том Хенкс се крсти са три прста, а православљу се окренуо 1988. године када се оженио Ритом Вилсон, глумицом грчког порекла. Брине се о калфорнијској Цркви Свете Софије, која припада Цариградској патријаршији, а уочи сваког Ускрса – причешћује се са породицом.

Извор: Новости