Прочитај ми чланак

ТЕПИЋ: Још један министар “дипломирао” у истој фирми у којој је и Н. Стефановић

0

“Да Megatrend International Expert Consortium Limited није никаква образовна установа, већ фирма за продукцију лажних диплома за политичаре, потврђује случај још једног министра који се представља као “дипломац” ове фантомске фирме Миће Мегатренда у Лондону”, изјавила је данас потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

Како је Тепић навела у писаној изјави, реч је о Петру Ђокићу, министру енергетике и рударства у Републици Српској:

“У његовим званичним подацима се наводи да је „дипломирао“ у истој фирми у којој је и министар Небојша Стефановић, и то 19. септембра 1991. године. Фирма Мегатренд Интернатионал Еxперт Цонсортиум Лимитед у Лондону регистрована је свега 13 месеци раније, 24. августа 1990, тако да испада да је Ђокић за годину дана положио све испите за све четири факултетске године!?”

Истакавши да наведена “фирма Миће Мегатренда” никада није имала ни наставне просторије, нити студијске програме, декана, професоре, као ни промет од школарина, Тепић је закључила да је то очито само једна од његових фантомских образовних фирми за производњу диплома политичарима на власти.

“Месец дана од захтева да покажу дипломе, да доставе податке о тим студијским програмима, цео нострификациони предмет министра Небојше Стефановића – сви заједно ћуте и крију га
Ако неће Стефановић да покаже диплому, могао би његов колега – министар енергетике Александар Антић, за кога добро обавештени тврде да је такође “дипломирао” на истој непостојећој школи”, казала је Тепић.