Прочитај ми чланак

СРС и ДСС одбила да буду део патриотског блока

0
  • dss srs
  • Како Вечерње новости пишу, лично вођа радикала, Војислав Шешељ је био против коалиције са Дверима и ДСС, те ће СРС ићи самостално на  парламентарне изборе заказане за 16 март ове године.
  • Вођа СРС  се телефонски укључио у седницу колегијума странке и захтевао да иду искључиво под својом заставом на ванредне парламентарне изборе.

    Како преносе наше извори, девет од десет присутних чланова овог страначког тела одмах се сагласило са овим налогом председника, док је против био једино Дејан Мировић. Иначе, носилац листе СРС и на републичким и на београдским изборима биће Шешељ.

  • И ДСС је одбио да се прикључи патриотском блоку

  • Главном одбору ДСС-а Председништво странке је предложило да наступи самостално на изборима. Практично је већ одређен редослед кандидата на листи ДСС.

Председништво ДСС предложило је у петак да та странка наступи самостално на ванредним парламентарним изборима, а коначну одлуку донеће Главни одбор, за викенд – незванично сазнају „Новости“.

Носилац листе биће Војислав Коштуница, а иза њега Слободан Самарџић, Донка Бановић, Ненад Поповић, Александар Поповић, Душица Морчев, Милош Алигрудић, Милица Војић – Марковић, Славиша Ристић…

(Танјуг, Вечерње новости, Србин.инфо)