Прочитај ми чланак

Народ устао против СНС власти: По невремену протест због еколошке катастрофе!

0

И поред јаког невремена, града и поплављених улица у Ужицу, велики број мештана овог града и околине се окупио на протесту поводом запаљене депоније која данима гуши Ужичане.

Потпредседница Народне странке Ивана Парлић, једна је од Ужичанки која је била на овом догађају, за Србин.инфо извештава о алармантном загађењу које данима траје и већ је довело до еколошке катастрофе.

„Скуп су организовали грађани, пре свега мештани Луновог села које је у непосредној близини депоније Дубоко. Траже да се она што пре затвори јер то је огромна катастрофа! Данима гори депонија, метан, град је у еколошкој катастрофи. Деца у школама не излазе напоље на одморима, власт заташкава и нема решење како да угасе депонију. Грађани су бесни, престрашени и забринути. Нико не зна размеру катастрофе јер се све крије од народа. Ово је директна последица неодговорне политике јер се на власти налазе корумпирани људи, незналице, несавесни који зарад интереса доносе ужасне одлуке“. 

Отрован ваздух данима „гуши“ читав тај крај, допире до Пожеге и Златибора, а отпадне воде са депоније уливају се у Мораву.

„Под канцерогеним материјама у диму данима је цело Ужице, али и сва места до Пожеге и Златибора. Уз то, отпадне воде из депоније загађују потоке и реку Мораву. Неко је одлучио да Ужице буде депонија за чак 2 града и 7 локалних самоуправа, а Ужице иначе има проблеме са загађеним ваздухом и водом. Депонија Дубоко нема ни радну дозволу, запослени су покушавали да скрену пажњу, али су на притисак Министарства настављали да раде. И сада имамо катастрофу неописивих и несагледивих размера, као последицу ужасних одлука власти“, веома је забринута Ужичанка.

Више о овоме погледајте у видео прилогу.