Прочитај ми чланак

Шапићеви помоћници: Конобар с кривичном пријавом и Ђиласови стари сарадници

0

Градоначелник Београда Александар Шапић данас је представио остатак свог тима који чине заменица градоначелника Весна Видовић, чланови градског већа, тројица помоћника градоначелника као и градски менаџер. Именовање Мирослава Чучковића за градског менаџера изазвало је низ реакција, а и један од помоћника, Александар Савић, бивши председник општине Вождовац, који је током политичког успона од конобара до председника општине, осим богате имовинске карте "зарадио" и кривичну пријаву због сумњи на малверзације, такође се нашао у жижи интересовања.

Савић ће у Шапићевом тиму бити задужен за комуникацију са градским општинама и јавним предузећима.

Наиме, на место првог човека општине Вождовац Александар Савић дошао је са богатим искуством конобара и звањем електричара.

На место Шапићевог помоћника, Савић долази са оптужбама да је, током обављања јавне функције, на сумњив начин стекао читаву зграду у насељу Јајинци, на општини коју је водио, док је део опозиције против њега чак и поднео кривичну пријаву због наводних малверзација са продајом јавног земљишта, мешу којим је и плац за поменуту зграду у власништву Савића. Међу опозицијом се говорило да је Савић на сумњив начин стекао диплому приватног факултета, те да од квалификација за јавну функцију нема ништа, сем чланске карте СНС-а, преноси Данас.

На Савићеве професионалне почетке подсетили су и гости ресторана „Реванш“ у којем је својевремено радио а чиме је волео да се похвали у сусрету са новинарима.


Политичку каријеру почео је као члан већа општине Вождовац, да би потом био постављен за председника.

Друга два помоћника некада Ђиласови сарадници – Предраг Лукић и Цвијо Бабић

У медијима је често помињан као човек од поверења Небојше Стефановића, са чим се повезивао његов одлазак са места председника општине 2020. године. По свему судећи, то није сметало да уђе у тим новог градоначелника.

Предраг Лукић ће бринути о јавном превозу, док ће се Цвијо Бабић бавити комуналним предузећима.

Обојица имају вишедеценијско искуство са функционерских позиција у Београду, на које су дошли у време претходне власти. Исте оне у којој је Шапић дошао на место помоћника градоначелника Београда током мандата Драгана Ђиласа на челу престонице.

Лукић је руководио саобраћајем у „Ласти“, а Бабић био део руководства „Београдског водовода и канализације“.

Предраг Лукић ће вршити координацију саобраћаја у целом Београду, са искуством директора саобраћаја у јавном предузећа „Ласта“, функције коју обавља од давне 2004. године.

Бабић је на ову позицију дошао такође као кадар Демократске странке а занимљиво је и да је Бабић ДС напустио тек недавно, за разлику од Шапића који је из ове странке отишао сада већ давне 2013. године. Према сазнањима нашег портала Бабић је напустио чланство у ДС тек 2021. године. Ипак, без обзира што је био члан сада опозиционе странке, Бабић је са напредњацима у градској власти одлично сарађивао.

Весна Видовић изабрана је за заменицу градоначелника. Она је задужена за област социјалне и дечје заштите, те за школско и предшколско образовање.

Иначе, Весна Видовић је супруга председника општине Савски венац Милоша Видовића.