Прочитај ми чланак

Шапић: Изненадио би ме Бодирога као кандидат за градоначелника

0

Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић изјавио је данас, говорећи о датуму кад би могли да буду одржани нови београдски избори, да очекује да ће они бити расписани у наредних седам, осам дана, након што се изабере председник Скупштине Републике Србије, који треба да распише изборе.

Мислим да нећемо моћи 21. априла на биралишта, јер то значи да би избори требали да буду расписани у среду, тај датум је већ отпао. Када се изабере председник Скупштине Србије, од тог момента можемо да гледамо. Ја бих волео да они буду 28. априла, да се одрже што пре“, рекао је Шапић за ТВ К1, преноси Нова.рс.

На питање да ли ће председник Србије и члан СНС Александар Вучић водити кампању, Шапић је рекао да ће он помагати у кампањи, али да неће моћи да учествује у њој на дневном нивоу због обавеза.

„Зашто би се одрекли човека који има највећи политички ауторитет, зашто би се одрекли човека који је поставио платформу националне политике, на крају креирао и београдске политике последњих десет година“, истакао је Шапић.

Шапић је позвао све који буду учествовали на новим београдским изборима да поново пошаљу посматраче у своје бирачке одборе, како би водили рачуна шта се дешава на изборном месту.
Он је рекао да је битно да се онај који буде водио Београд залаже за српску политику и додао да су ови београдски избори најважнији у последњих 25 година.

„Морамо да решимо питања у нашој земљи, мислим да су ови београдски избори далеко изнад локалних избора и да ће ове теме да буду изузетно важне, а можемо да причамо паралелно и о инфраструктурним и комуналним пројектима и са свим оним што је рађено у протеклих десет година“, навео је Шапић.

На питање да прокоментарише могућност кандидатуре бившег кошаркаша Дејана Бодироге у оквиру опозиционе коалиције, Шапић је рекао да би му било изненађење да се он нађе у тој групи људи.

„Било би ми изненађење како се он нашао у тој групи људи, јер ја њега знам, нисам га видео дуго, али знам његове националне ставове, иако је критиковао власт по неким питањима протеклих пар година“, навео је Шапић.

Шапић је истакао да ће, уколико буде градоначелник, бити градоначелник свих Београђана.

„Сутра, уколико будем градоначелник, као и у претходном мандату кад сам био, морам да будем градоначелник свих грађана Београда, свих оних који живе овде и покушаћемо на све начине да смиримо тензије чак и у овој кампањи, јер једноставно као да одређени људи желе неко зло да нам се деси“, рекао је Шапић.